GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
11 Şubat 2024 Pazar

Göztepe geliyooor!

Dört gollü Altay zaferinden sonra ligin en zorlu ekiplerinden olan Bandırmaspor deplasmanına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Göz-Göz kendine güvenenleri mahçup etmedi ve  2-0 kazanarak hedefe kilitlendi.

Tarkan’ın sakatlığı sonrası Ümit değişimi ile maça başlayan sarı kırmızılılar ilk 15 dakika oluşan Bandırmaspor baskısını kısa sürede aşmayı başardı. Orta alanda Denis’in top kayıpları oldukça göze batsa da takım içi pres ve yardımlaşma üst seviyedeydi. Ogün’ün kanadından atak geliştirmeye çalışan Bandırmaspor bunda başarılı olamadı. İsmail Köybaşı’nın da geçtiğimiz haftalara göre iyi oyunu rakibi tamamen çaresiz bıraktı. Hızlı kontralarla atağa kalkmaya çalışan Göztepemiz Kubilay ve Ramon’la fazla etkili olamasa da mücadeleci futboluyla beğenildi. Yalçın’ın bir topunun direkte patlaması ilk yarı açısından tek ciddi pozisyonunuz olarak hafızalardaki yerini aldı. Rüzgarın etkisi her iki ekibin de futbolunu önemli ölçüde bozarak tipik bir orta saha mücadelesi izlememizi sağladı.

Veeeee o muhteşem ikinci 45 dakika Göztepemiz öyle bir futbol oynadı ki adeta şampiyonluğun en ciddi adayı olduğunu tüm Türkiye’ye haykırdı. Stoilov’un anlatmış olduğu maç planına sadık kalan, asla panik yapmayan ve özellikle Bandırmaspor’un orta sahasını adeta sahadan silen Göz-Göz Romulo ve Billal değişiklikleri ile şaha kalktı. Romulo’nun ilk fırsatta asistini geri çevirmeyen Yalçın güzel formunu yine bir golle süsledi. Defansif açıdan sıfır hatayla oynayan Heliton, Taha, Ümit üçlüsü yanında bekler Ogün ve İsmail büyük alkışı hakettiler.  Ani kontrada Billal’in al da at dediği topu filelere yollamakta zorlanmayan Romulo henüz ilk maçında 1 gol 1 asistle yıldızlaştı. Formanın ve armanın hakkını sonuna kadar veren tüm futbolcularımız ile Stoilov’un akılcı taktiği altın değerinde 3 puanı bizlere kazandırdı. 

Psikolojik olarak çok önemli bir eşiği aşan Göztepe bu zafer sonrasında gümbür gümbür yoluna devam edecektir. Şu günden itibaren artık İZMİR’in tüm dinamikleriyle ayağa kalkması ve Göztepe’ye el uzatması zorunludur. Manisaspor karşısında yine taraftarımızın tartışılmaz gücü en önemli silahımız olacaktır. Adım adım geliyoruz,

GÖZTEPE SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN !!!