GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
22 Ocak 2024 Pazartesi

Göztepe coşkusu!

Ligin ikinci devresine müthiş bir Sakaryaspor deplasman galibiyeti ile başlayan Göztepemiz son haftaların formda ekibi Ümraniyespor’u da rahat aşarak 2’de 2 yaptı. En yakın rakibi Kocaelispor ile arasındaki puan farkını tekrar 2‘ye yükselten sarı-kırmızılılar yine haftayı mağlubiyetle kapatan lider Eyüpspor’a biraz daha yaklaşmış oldu. 

Sakatlık ve hastalıklardan dolayı tam 7 futbolcusundan yoksun olmasına rağmen bahane aramayan Göz-Göz maça adeta fırtına gibi başladı. Stoilov’un en önemli dokunuşlarının başında gelen rakibe karşı ön alanda pres yapıp oyun kurmasını engelleme girişimi fazlasıyla karşılığını buldu. Helinton’un erken golü ve klas vuruşu güzel bir gecenin habercisi niteliğindeydi. Hız kesmeyen ve orta sahayı tamamen eline geçiren Göztepe  Ahmet Ildız’ın muhteşem asistini ustaca filelere yollayan Pascal'la rahatladı. Yalçın ile goller kaçıran takımımız ilk 45 dakika futboluyla taraftarının büyük beğenisini kazandı. 

İkinci yarıda daha durgun bir görüntü sergileyen, risk almayan ve Ümraniyespor’un üstümüze gelmesine imkan tanıyan oyuncularımız sabırla kontra atağa çıkmayı beklediler. İlk buldukları fırsatı da Doğan Erdoğan’la değerlendirip fişi erken çektiler. Defansımızın arkasına iyi sarkan kiralık oyuncumuz Uğur Kaan topu ağlarımıza yollasa da eleştirmekten dilimizde tüy bırakmayan Kubilay Kanatsızkuş, Traore’nin asistiyle hayatta olduğunun sinyallerini verdi. 

3 puanın keyfini yaşamak hepimizin hakkı olsa da Göztepe’de aksayan noktalar için mutlak 2-3 transferin şart olduğunu söylemek sanırım en doğru tespit olacaktır. Öncelikle güçlü, süratli ve bitirici bir golcü alınması olmazsa olmazımızdır. Tijaniç’in süpriz ayrılışı ve sol kanatta da İsmail’in oyun dinamiğinin biraz gerisinde kalması gözlerden kaçmamaktadır. Lütfen ve rica ediyoruz ki TFF 1.Lig’in üzerinde kaliteli ayakların tercih edilmesi şampiyonluğa giden yolda Göztepemize ciddi avantaj sağlayacaktır. Bu hafta inşallah klübümüzden memnun edici transfer haberlerini dört gözle bekliyoruz. 

Alay karşılaşması öncesi Çorum’dan da güzel bir sonuçla dönebilmek öncelikli hedefimizdir. Stanimir Stoilov Hoca’ya güvenimiz tamdır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.