GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
10 Aralık 2023 Pazar

Göztepe geliyor!

Göztepe’miz haftalardır yenilgisi bulunmayan zorlu Gençlerbirliği deplasmanından altın değerinde galibiyetle dönerek kendisini yalnız bırakmayan taraftarına tarifsiz bir mutluluk yaşattı. 

İlk 15-20 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde dengeli başlayan karşılaşmada kendi oyun anlayışını ve temposunu rakibe kabul ettiren taraf Göztepe oldu. Sağlı sollu ataklarla yüklenen ve sürekli golü arayan sarı kırmızılılar % 100 diyebileceğimiz bir tehlike üretemese de genel görüntü açısından dinamikti. Tarkan, Taha, Nielsen ile defansta tedbiri elden bırakmayan, Doğan ve Yalçın ile de sürekli oyun kurma gayretini sahaya yansıtan Göz-Göz, Mamah ve Tijaniç’i doğru bölgelerde topla buluşturmayı başaramadı. Billal’in istekli oyunu faullerle kesilse de hücumu benimsemiş hırslı ve koşan Göztepe hepimizi fazlasıyla memnun etti.

İkinci yarının başlarında skandal olarak nitelendirilecek saçma sapan bir penaltı kararıyla sarsılan Göztepe’mizi olası şoktan kalecimiz Lis kurtardı. Amilton’un vuruşunu erken yatmayarak adeta maçın kahramanı konumuna gelen Lis kalitesini ortaya koymuş oldu. Bu dakikadan itibaren iyice ağırlığını hissettiren futbolcularımız Kayode’nin atılması sonrası oyun kontrolünü tamamen eline geçirdi. Geldiği günden beri sürekli eleştirdiğimiz Nielsen kornerden gelen topu Gençlerbirliği filelerine yollayıp zafere giden yolda ilk adımı atmış oldu. Yine haftalardır "bal yapmayan arı" statüsünü hiç bozmayan Traore 7 dakika içerisinde attığı 2 muhteşem golle inanılmazı başardı. Özellikle Ogün bugün oynamış olduğu verimli futbolla ayakta alkışlanacak bir performansa imza attı. Emeği geçen ve Göztepe armasının hakkını veren tüm kardeşlerimizi kutluyorum. 

Stoilov ile şaha kalkan ve 3'te 3 yaparak tekrar zirve için umutlanan Göztepe’de artık gözler lider Eyüpspor ile oynanacak olan karşılaşmaya çevrildi. Olası bir galibiyetin takımımızı 3 puandan çok daha ileriye taşıyacağının farkındayız. Muhteşem taraftarımız stadımızı yine tam kapasite doldurup son saniyeye kadar desteğini esirgemeyecektir. Ara transfer öncesi kazasız belasız aşılması gereken son 180 dakika bizleri beklemektedir. Tüm İzmir’in şehrin en büyük marka değeri olan Göztepe’mize sahip çıkması ve herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz şekilde yerine getirmesini bekliyoruz. GÖZTEPE AŞKIYLA HERKES AYAĞA !!!