GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
19 Kasım 2023 Pazar

Sepil başkan döner mi?

Göztepe’miz 5’de 5’lik seri sonrası üst üste gelen Kocaelispor ve Erzurumspor mağlubiyetleri ile şampiyonluk yarışında ciddi yara aldı. Skorlar ne olursa olsun sezon başından beri oynanan kötü futbol ve bireysel oyuncu performansları taraftarımızdan geçerli not alamadı. Teknik, taktik ve kadro tercihleriyle en çok eleştirilen isim olan Teknik Direktör Radomir Kokoviç tepkilerin odağında yer almasına rağmen Rasmus Ankersen ve Yönetim Kurulu’nun onayıyla hala görevini sürdürüyor. Kokoviç’le devam kararının alınmasıyla Tuzlaspor maçında olası protestoları göğüslemeye de ‘hazırım’ mesajını veren Başkan Ankersen’in ısrarını “zaman kaybı” olarak yorumluyorum.

Ligin ilk devresinin tamamlanmasına son 5 hafta kala Göztepe’nin toplayacağı puanlarla oluşacak sıralamadaki yeri kulübün geleceği hakkında önemli ipuçlarını beraberinde getirecektir. Türkiye’de ilk kez atılan imzalarla “Yabancı Yatırımcı” müjdesiyle lanse edilen ve büyük heyecan yaratan Sport Republic’in şu ana kadar tam bir hayalkırıklığı olduğunu söylemek sanırım yanlış olmayacaktır. 2 sezondur desteğini asla esirgemeyen, içeride-dışarıda takımını yalnız bırakmayan muhteşem Göztepe taraftarına vasatın çok altında isimleri izlettiren Sport Republic ve Rasmus Ankersen’in kredisi her geçen gün azalmaktadır. Teknik Direktör Kokoviç’in oynatmak istediği sistemle mevcut kadronun o sistemi oynayabilme ihtimalinin eşleşmediği ve ayrıca futbolun doğruları ile de örtüşmediği apaçık ortadadır. Buna Kokoviç’in hataları da eklenince liderle arasında tam 10 puan fark olan Göztepe ortaya çıkmaktadır. Ara transferde en az 4-5 üst düzey oyuncu Göztepe’ye kazandırılmazsa 2023-2024 sezonu bizler için hüsranla noktalanacaktır.

Sport Republic’in öncelikle anlaması gereken en önemli konu, kalitesiz ve kötü bir Lig olan TFF 1.Lig’de Göztepe üzerinden para kazanamayacağı gerçeğini  kabullenmesidir. Bu yüzden önce Süper Lig’e dönüş biletini cebine koyup sonrasında orta ve uzun vadeli planlamalarını hayata geçirebilecektir. Aksi halde Sport Republic’in kUlübümüzün anahtarlarını tekrar Mehmet Sepil Başkan’a geri teslim etmesini şahsım adına kuvvetli bir ihtimal olarak görmekteyim.

“Deneyimden daha güçlü bir öğretmen yoktur; ama öğrenme isteği bulunmadıkça deneyimden bir şey öğrenilemez”  (George Bernard Shaw)