GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
17 Eylül 2023 Pazar

Kokoviç istifa!

Göztepemiz 90+7 ‘de ilaç gibi gelen Altay galibiyeti sonrasında konuk ettiği ligin güçlü ekibi Bandırmaspor karşısında 1 puana razı oldu ve taraftarını yine kahretti.

3‘ lü defans anlayışından nihayet vazgeçen Teknik Direktör Radomir Kokoviç, ilk 11’de İzzet Furkan Malak’a da şans vererek beklenmedik bir süprize imza attı. İlk düdükle birlikte pres yapan, oyunu kanatlara taşıyan ve sürekli golü düşünen Göztepe ilk 4 haftaya göre daha verimliydi. Özellikle Messaoudi performansıyla etkili ataklar geliştiren Göz-Göz aradığı golü Yunus Emre’nin mükemmel ortasını filelerle buluşturan Tijaniç ile buldu. Golden sonra kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı gol ve son dakikalarda direkten dönen şutu büyük şanssızlıktı. Ender gelişen Bandırmaspor atağında TFF 1.Lig kalitesinin çok üzerinde bir futbolcu olan Jozefzoon skoru 1-1 ‘ e getiren golü attı.

İkinci yarıyla birlikte tamamen oyundan düşen, sürekli top kaybeden ve özellikle 70.dakikadan itibaren de sahada kondisyon olarak çok yetersiz bir Göztepe vardı. En ciddi gol pozisyonuna kaleci Gkelios’un inanılmaz hatasıyla giren ve Diouf’un alda at dediği topu boş kale yerine rakibin çizgi üstünde bekleyen adamına nişanlayan Tijaniç zor olanı başardı. Yine Fıratcan’ın güzel şutunu köşeden çıkaran Gkelios kalesini gole kapadı. Yalçın’ın kötü futbolu, Traore’nin beklentileri karşılayamaması ve kurtarıcı olarak oyuna dahil edilen Kubilay Kanatsızkuş’un 3 metreye dahi doğru pas verememesi akıllara “Göztepe nereye gidiyor ?“ sorusunu getirdi.

Kokoviç’e de ayrı bir pencere açmamız gerekiyor. Net olarak söyleyebilirim ki Göztepe’nin en önemli sıkıntısı teknik direktörüdür. Oyunu okuyamayan, zamanında müdahalelerde bulunamayan ve yanlış kadro tercihleri kabul edilebilir hatalar olarak gözükmüyor. En kısa zamanda TFF 1.Lig’i iyi bilen bir isim Göztepe’nin başına getirilmezse 2023-2024 sezonu da kayıp olarak tamamlanacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları