GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
8 Ekim 2023 Pazar

Hoşgeldin Tijaniç!

Göztepemiz Boluspor önünde fazla zorlanmadan 3 puanı hanesine yazdıran taraf olsa da oynadığı vasat futbolla yine sınıfta kaldı ve taraftarını memnun etmeyi başaramadı.

Manisa FK ve Adanaspor galibiyetlerinin 11‘ini bozmayan Teknik Direktör Kokoviç, Boluspor karşısında tek değişikliği Palmer’in sakatlığı sebebiyle Celil’i tercih etmesiydi. Son derece yavaş bir tempoda geçen ilk 45 dakikada Diouf, Ümit ve Mamah’la çok önemli 3 gol fırsatını değerlendiremeyen sarı kırmızılı futbolcularımız Atınç Nukan’ın mükemmel asistinde klas bir vuruşa imza atan Tijaniç'le aradığı gole kavuştu.

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri ve daha hırslı bir futbolla başlayan Boluspor özellikle Yunus Emre’nin kanadından ataklar geliştirdi. Kalemizde çok ciddi bir tehlike yaşamasakta 58.dakikada VAR Hakemi Serkan Tokat’ın 78.dakikada da maçın kakemi Deniz Kayatepe’nin uydurdukları alakasız penaltılar bu kadar da olmaz dedirtti. Türk futbolunun bu hakemlerle uçuruma doğru hızla ilerlediğini söylemek sanırım en gerçekçi yorum olacaktır. Landel’in penaltısını kurtaran kaleci Lis ile Ahmet Ildız’ın asistinde harika bir gol daha atan Tijaniç günün iki kahramanı olarak takdiri fazlasıyla hakettiler. Defansımız mükemmele yakın bir performans sergilerken gücü sınırlı rakibimiz önünde yine hücuma çıkamayan, atak geliştiremeyen ve sürekli topu kaybeden bir Göztepe izledik. 'Kazanan ve 3 puan alan her zaman haklıdır' şeklindeki yorumlara da ayrıca saygı duymakla birlikte özellikle hatırlatmak isterim ki Göztepe her zaman bu kadar şanslı olmayabilir. Taraftarımız her maç binbir stres yaşamak yerine güzel, akıcı ve ne yaptığını bilen bir futbol yapısı istemektedir. Kokoviç’in Yalçın ısrarı artık herkesi canından bezdirmiştir. Olumlu hiçbir katkısı olmayan Yalçın yerine Ahmet veya Doğan’ın tercih edilmemesi şaşırtıcıdır.

Ayrıca objektif olarak yazmamız gerekirse uzatma dakikalarında Yalçın’ın ceza sahası içerisinde rakibine müdahalesi de net penaltıydı, hem sahada hem de VAR da kötü yönetim sergileyen tüm hakemler bunu da es geçerek maçı layıkıyla katlettiler.

Milli takım arasına girdiğimiz bugünden itibaren R.Kokoviç’in şapkayı artık önüne koyup sakatlarımızın da iyileşmesiyle şampiyonluğa oynayacak bir Göztepe’yi oluşturması şarttır. Gol yemeyelim de nasılsa 1 tane atarız mantığı Göztepe camiası ile eşleştirilemez. Bu boşluk bizler için son fırsattır, umarım gereği yapılır ve Şanlıurfaspor karşısında bomba gibi bir Göztepe taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanır.