GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
16 Ekim 2023 Pazartesi

Montella Adaleti!

A Milli Futbol Takımımız Hırvatistan zaferinden sonra Letonya’yı da yenerek 2024 Avrupa Şampiyonasına katılmayı garantiledi. Stefan Kuntz’un görevden ayrılması sonucu tüm futbol otoriteleri, tercihin yerli teknik direktörden yana kullanılacağında hemfikirken TFF’nin Vincenzo Montella ile anlaşması bu akşam itibariyle “doğru karar “ olarak tescillenmiştir. Mütevazi ve alçakgönüllü  kişiliğinin yanında Belhanda gibi sıkıntılı bir oyuncudan maksimum verim elde etme başarısına da sahip olan Montella’nın A Milli Takım Teknik Direktörü olarak büyük saygı ve güven oluşturacağını düşünüyorum. 

Letonya karşısına bir önceki maça göre İrfancan yerine Yunus Akgün süpriziyle başlayan ay yıldızlılar beklenildiği gibi ilk düdükle birlikte oyunu rakip yarı alana yığdı. Sağdan Ferdi soldan Cenkle ardı ardına yapılan ortaları Barış Alper ve Kerem’le buluşturamayan futbolcularımız istedikleri gole bir türlü kavuşamadılar. Yunus Akgün’ün golünün VAR’dan dönmesi  yanında Abdulkerim Bardakçı’nın kafa şutunun direkte patlaması ilk 45 dakikanın unutulmayan şanssızlıklarıydı. 

İkinci yarıyla birlikte aynı hırs ve istekle Almanya bileti için varını yoğunu ortaya koyan “Bizim Çocuklar" zaman zaman kalesinde ciddi tehlikeler yaşa da galip gelmeyi başardı. Montella’nın sihirli dokunuşlarıyla 4 farklı skora ulaşan A Milliler Letonya’yı adeta sahadan sildi. Yunus Akgün’ün Premier Lig tadında attığı muhteşem golle açılan perde Cenk Tosun (2) ve Kerem Aktürkoğlu’nun şovlarıyla kapandı. Son 14 dakika oyuna dahil olan Yusuf Sarı resitaliyle, İsmail Yüksek enerjisiyle, Salih Özcan çizgi üzerinden çıkarttığı topla ve Cenk Özkaçar disipliniyle yıldızlaştılar. Herşeyden önemlisi formayı adaletli şekilde dağıtan ve hakkaniyetli davranan Montella’yı ayakta alkışlıyoruz. Nihayet keyifle izleyebileceğimiz, torpilden uzak ve hedefi olan bir takıma sahip olmanın gururunu yaşıyoruz, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...