GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
21 Ekim 2023 Cumartesi

Kazanma alışkanlığı!

Haftalardır rüzgarı arkasına alıp adeta depara kalkan Göz-Göz bu haftayı da kayıpsız atlattı ve zirveye bir adım daha yaklaşmış oldu. Şanlıurfaspor’a pozisyona girme şansı dahi tanımayan ve genelde garanti oyunu tercih eden sarı-kırmızılılar önemli bir 3 puanı daha hanesine yazdırdı.

Boluspor maçında galibiyeti perçinleyen golün asistine imza atan Ahmet Ildız’ın ilk kez 11’de maça başlaması takımımız adına sevindirici bir gelişmeydi. Maça da son derece hızlı ve atak başlayan Göztepe direkten dönen şutuyla erken gelecek olan golün adeta sinyallerini veriyordu. Çok geçmeden Ümit’in müthiş füzesi tüm stadı ayağa kaldırmaya yetti. Tam dişimize göre bir rakip bulmuşuz gollerin ve iyi futbolun devamı gelir mi diye düşünürken son 6 maçta sadece 3 gol atıp 3 puan toplayabilen Şanlıurfaspor karşısında 35 dakika geride savunma yapan bir Göztepe seyrettik. Haftalardır aynı eleştiriyi yapmak ve yazmak durumundayım ki bu tarz defansif bir futbol anlayışı bizim camiamızda asla ve asla kabul görmez.

İkinci yarıya biraz daha derli toplu start veren ve tekrar hücuma ağırlık veren Göztepemiz haftalardır suskun olan Diouf ve onun şık asistinde Mamah’ın güzel golleriyle farkı açmayı başardı. Tempoyu arttırdığında çok daha olumlu performanslara imza atabilen takımımız yine kalesini gole kapatarak rahat bir galibiyet aldı ve zafer serilerine bir yenisini ekledi. Özellikle Atınç hava toplarında, Ahmet Ildız pas kanallarında, Diouf da gol ve klas asistiyle göz doldurdular.

Yoluna doludizgin devam eden Göztepe 9 hafta geride kalmasına rağmen hala beklenen futbolunu sergileyemese de en azından maç kazanma alışkanlığını elde etmiş görünüyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum, vazgeçmek yok sonuna kadar mücadeleye devam...

Yeni hedefimiz Keçiörengücü deplasmanı!