GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
26 Kasım 2023 Pazar

Stoilov disiplini!

Göztepe’mizde aylardır beklenen kan değişimi hafta başı gerçekleşti ve taraftarın büyük tepki gösterdiği Teknik Direktör Kokoviç ile yollar ayrıldı. Çok kritik 5 hafta öncesi yepyeni bir vizyonla tekrar çıkış yakalamak isteyen sarı kırmızılılar kariyerinde Astana’yı Şampiyonlar Ligine taşıyan Teknik adam etiketiyle Stanimir Stoilov’a emanet edildi. 

Tuzlaspor maçına Nielsen, Doğan, Tarkan süprizleriyle başlayan Stoilov özellikle kanatları kullanan, hızlı hareket eden ve pres yapan çok disiplinli bir oyun şeklini benimsemiş göründü. Futbolcularımızın kapasiteleri ölçüsünde bu duruma nasıl tepki vereceklerini ilerleyen haftalar içerisinde daha net gözlemleyeceğiz. 

Bu maç özelinde Ogün’ün ofansa katkısıyla Doğan’ın orta sahadaki verimliliği çok olumluydu, Tijaniç’in direkte patlayan şutu büyük şanssızlık olsa da rakip kaleye yakın oynadığı her an skor üretebilme potansiyeli taşımaktadır. Bilal Messaoudi ilk yarı pek etkili olamasa da ikinci devre hareketliydi, onun da direkten dönen şutu filelerle buluşsaydı moral açısından harika olacaktı. Taha, Nielsen, Tarkan 3’lüsü defans bloğunu biraz daha öne taşıyıp hatlar arası mesafenin kısaltılmasıyla Hocamızın oyunu domine edebilme talebini kusursuz şekilde yerine getirmişlerdir. İsmail henüz tam anlamıyla eski formunda olmasa da tecrübesi bizim için son derece kıymetlidir. Mamah vasatı aşamadı ancak elinden gelen gayreti sergiledi. 

Özellikle yazımızın en özel kısmını haftalardır eleştirdiğimiz ama Tuzlaspor önünde hem oynadığı futbol hem de attığı 2 mükemmel golle maçın yıldızı olan Yalçın’a ayırmış bulunuyorum. Bu kez performansıyla adeta “ orkestra şefi “ izlenimi veren Yalçın’ın bu oyununu istikrarlı bir hale dönüştürmesini temenni ederim. Doğanla uyumu yanında kendine olan özgüveni çok uzun zamandır görmek istediğimiz nitelikteydi. 

Yeni Hocamız Stoilov’un doğru planı ve futbolcuların da bu planı uygulama biçimleri sınıfı geçmiştir. Bandırmaspor ve Bodrumspor’un kaybettikleri haftada alınan bu galibiyet ilaçtır, şifadır ! Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, tekrar hayata dönen Göztepe’mizin Giresunspor maçından da zaferle ayrılacağını ve şampiyonluk potasına tekrar geri döneceğini düşünüyorum.