GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
12 Ocak 2024 Cuma

Göztepe aşkla!

Göztepemiz şampiyonluk yolundaki en ciddi rakiplerinden olan Sakaryaspor’u deplasmanda 2-1 yenerek altın değerinde bir galibiyete imza atmış oldu. Her zaman el ele kol kola ve omuz omuza verdiğimiz ebedi dostların cezası sebebiyle boş kalan tribünlerde sadece muhteşem taraftarımızın varlığı gönüllerde eksiklik yaratsa da Göztepe oynadığı kaliteli futbolla artık tamamen hedefe kilitlendiğini net şekilde gösterdi.

İlk düdükle birlikte ileride baskı yapan, rakibin oyun kurmasını engelleyen ve daha çok koşan bir Göztepe izledik. Özellikle Traore’nin hareketliliği yanında akıllıca boşalttığı alanlara ciddi bindirmeler yapan Ogün beğeni topladı, doğru alanda buluştuğu topları asiste dönüştürme imkanları yakalayan Tijaniç’in performansı attığı golle birlikte büyük alkışı haketti. Maç boyunca orta alanda yaptığı ilk ve anlık müdahalelerle rakibin dengesini bozan Doğan, zaman zaman hücuma katkı vererek soldan destekleyen İsmail ve sorumluluk almaktan kaçmayan Yalçın iyi isimlerdendi. Defans 3'lümüz ve Lis’e pek fazla iş düşmese de disiplini kesinlikle elden bırakmadılar. Son dakikalarda Lis’in yaşadığı şanssızlığı “nazar” olarak yorumluyorum. Göztepe’mizi rahatlatan güzel golün sahibi Ahmet Ildız bu haftayı da boş geçmedi. Teknik ekibe her zaman ilk 11 için hazırım mesajını veren Ahmet girdiği andan itibaren ağırlığını hissettirdi. Son bir parantez Kubilay için açmamız gerekiyor. İnanılmaz koştu, mücadele etti, asist de yaptı fakat bu ligin oyuncusu olmadığı aşikar... Kaçırdığı goller ve atamadığı paslarla çok acil bir forvet ihtiyacımızın olduğu yine ortaya çıktı.

Hocamız Stoilov’un taktiğini ve oyun planını eksiksiz sergileyen sarı kırmızılılar ligin ikinci yarısına bomba gibi bir başlangıç yaptı. Mamah, Diouf ve Billal’in yoklukları tedirginlik yaratsa da herkes üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirdi ve bu zaferle 35 puana yükseldik. Heliton ve Pascal transferleri yanında mutlak bir golcü takviyesini en kısa zamanda bekliyoruz. Hafta içi CEO’muz Sayın Kerem Ertan’ın da dile getirdiği gibi İzmir’in tek umudu GÖZTEPE’dir! Adım adım ilerleyip kazana kazana damgamızı vuracağız. Taraftarımızın özlemi olan Süper Lig Mayıs ayı içerisinde bizlere kapılarını ardına kadar açacaktır.