GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
20 Aralık 2023 Çarşamba

Göztepe şaha kalktı!

Göztepe’miz Stoilov idaresinde harikalar yaratmaya devam ediyor, önüne çıkanı deviriyor ve şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu dosta düşmana en gür sesle haykırıyor. 

Lider Eyüpspor’u ezici bir skorla hezimete uğratmak her babayiğidin harcı olmadığı gibi oynadığı 15 maçta sadece 10 gol yiyen bir ekibe karşı alınan 5 gollü galibiyet tarihe not olarak düşülecektir. 

Devre arasının sona ermesine 2 hafta kala yine güzel bir İzmir akşamında muhteşem taraftarının önüne çıkan Göz-Göz maça adeta fırtına gibi girdi. İnanılmaz pres yapan ve rakibin kendi yarı alanından çıkmasını engelleyip sürekli hataya zorlayan sarı kırmızılılar yağmur misali bulduğu gollerle 10. dakikayı 2-0 önde geçmeyi başardı. Özellikle ilk 30 dakika şok yaşayan, topu göremeyen ve kendine gelmekte zorlanan Eyüpspor’un imdadına Billal’in sakatlığı yetişti. Yine de gol aramaya devam eden ve vitesi düşürmeyen Göztepe en az 3-4 pozisyonu daha cömertçe harcayarak uzun zamandır eşi benzeri olmayan bir ilk yarı sonucunu kaçırdı. 30’dan sonra toparlanmaya çalışan Eyüpspor ataklarına karşı savunma yapan bir oyun anlayışına dönen takımımız kalesinde az da olsa korkulu rüyalar gördü. Rakibin üst direkten dönen ortası, çizgiden çıkardığımız karambol topu ve gelişen tehlikeli hücumlar zaman zaman tedirginlik yarattı.

İkinci yarıya yine arzulu ve istekli başlayan Göztepe’miz kazanmış olduğu penaltıyı Yalçın'la gole çevirerek rakibin direncini tamamen kırdı ve kontrolü ele geçirdi. Kontralarla Eyüpspor defansını iyice bunaltan Göz-Göz  Ahmet Ildız’ın şık vuruşuyla kendine güvenenleri mahçup etmedi. Kubilay ve Doğan Erdoğan akıllara ziyan goller kaçırsalar da şanlı formamızı giyen her bir oyuncumuz mükemmel performanslarıyla ayakta alkışlandı.  

Tartışmasız sezonun en üretken 90 dakikasını izlettiren Göz-Göz, Caner’in Traore’yi düşürmesi sonucu kazandığı penaltıyı bu kez Ahmet Ildız'la skora çevirip sansasyonel bir galibiyete imza atmış oldu. 

Eyüpspor’a karşı alınan 5 gollü zafer kesinlikle küçümsenmemesi gereken ve şampiyonluk yolunda aşılmış ciddi bir eşik olarak hafızalara kazınmıştır. 
Hakem ve başkan skandallarıyla sarsılan Türkiye’de bu akşam yine ciddi bir hata yapılmıştır. Eyüpspor’un attığı golün ofsayt olduğu apaçık belliyken VAR’ın çizgi dahi çekmemesi kabul edilemez. Taç sonrası takım arkadaşının kafa temasıyla topu alan Ahmet Kutucu’nun pozisyonu ofsayttır. Bu da gecenin nazar boncuğu olsun diyelim ve flaş galibiyetimizin bizlere sunmuş olduğu keyfi doyasıya yaşayalım. İyi ki İzmirliyiz iyi ki Göztepeliyiz. 

YOLUN SONU SÜPER LİG !!!