GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
29 Aralık 2023 Cuma

Yüzyılın rezaleti!

Türk futbolunda yaşanan rezilliklerin ardı arkası kesilmiyor. Hakem Halil Umut Meler’e atılan yumruğun izleri henüz silinmeden bu akşam 20:45 de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa finali "Atatürk krizi" sebebiyle iptal edildi. Isınmaya Atatürk tişörtleri ile çıkmak isteyen Galatasaray ve Fenerbahçe’ye izin vermeyen Suudi yetkililerin ayrıca “Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözlerinin yer aldığı pankartlarla sahaya çıkılmasını reddetmeleri bardağı taşıran son damlalar oldu. Şan ve şeref dolu 100 yılı geride bırakan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e karşı sergilenen bu tutuma karşılık maça çıkmama kararı alan Galatasaray ve Fenerbahçe’yi canı gönülden kutluyorum.

Yüce Türk Milletine eşsiz bir vatan ile rengini şehit kanından almış ay yıldızlı bayrağı ilelebet emanet eden atamızın mirasına sahip çıkmak her vatandaşımızın en asli görevidir. Böyle kritik bir karşılaşmayı kendi topraklarımız yerine maddiyata dayalı unsurları öne sürerek Suudi Arabistan’da oynatmak "gaflet dalalet ve hatta hıyanettir" Bu yüzden TFF Başkanının ve tüm kurulların istifalarını almak mecburiyettir. Bu olay yüzyılın rezaletidir, kesinlikle örtbas edilemez.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın sergilemiş olduğu bu dik duruş ister profesyonel isterse amatör liglerde yer alan tüm takımlarımız adına Atatürk ve Cumhuriyet ruhunun sonsuza kadar ışıldayacak olmasının en kıymetli ispatıdır.

TFF, iş bilmez, acemi ve liyakatsiz yapısıyla Türk futbolunun altına dinamit yerleştirmiştir. İstiklal marşımız da dahil olmak üzere hiçbir kutsalımız yabancı ellerin memleketinde pazarlık malzemesi haline getirilemez. Hiçbir Arap, Fransız, Alman veya Yunanlı Türk takımlarının soyunma odasına kendi kafasına göre polislerini dikemez, arama yapamaz, saçma sapan şartlar sunamaz. Bu utanç verici reaksiyonlara sebep olan makam ve mevki sahipleri Türkiye'ye döner dönmez önce milletimize sonra da yetkili organlara gereken hesabı vereceklerdir.

Bu gece milattır, Türk futbolunun marka değeri  resmen sıfırlanmıştır. Bu büyük krizin nasıl ve ne şekilde yönetileceğini hep birlikte yakından takip edeceğiz.

"En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır"

Mustafa Kemal Atatürk