GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
18 Ocak 2024 Perşembe

Teşekkürler Göz-Göz!

Ziraat Türkiye Kupasında Göztepemiz Süper Lig ekiplerinden Konyaspor’u adeta elinden kaçırdı ve uzatmalara giden maçı 2-1 kaybetti. Özellikle ilk 45 dakika mükemmel futboluyla gücünü net belli eden Stoilov’un öğrencileri TFF 1.Lig’de “ misafir “ olduğunu gösterdi.

Rotasyonlu bir kadro ile maça başlayan sarı kırmızılılarda forma şansı bulamayan Arda Özçimen, Ümit, Atınç, Celil, Yunus Emre, Fıratcan ve yeni transfer Pascal adına mücadele referans niteliği taşıyordu. Defansif disiplinden asla taviz vermeyen, topu daha çok kanatlara taşıyan ve zaman zaman tehlikeli ataklarla Konyaspor kalesinde gol arayan Göz-Göz yakaladığı fırsatları cömertçe harcadı. Özellikle Traore’nin al da at dediği pası 1 adım geç kalarak tamamlayamayan ve yine Yunus Emre ‘nin mükemmel ortasında kafa vuruşu ile fileleri sarsamayan Pascal girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Rakibin hatalı geri pasını ustaca bir teknikle kontrol eden Pascal aynı hüneri son vuruşunda sergileyemedi ve ilk devre 0-0 sona erdi.

İkinci yarıyla birlikte daha kontrollü ve risksiz oyunu tercih eden Göztepe, Stoilov Hoca’nın değişiklikleriyle birlikte tamamen kontratak anlayışını benimsedi. Tijaniç’in ortasına doğru zamanlamayla yükselip havada adeta asılı kalan Helinton güzel bir gole imza attı. Bir başka atağımızda sahası içerisinde topa iyi vuran Tijaniç’in harika şutunu kurtarmayı başaran Konyaspor kalecisi Deniz taraftarından büyük alkış aldı. 70’den sonra baskıyı iyice arttıran Konyaspor aradığı golü Oğulcan ile bulsa da Göztepemizin 90 dakika boyunca oynadığı futbol hepimizi fazlasıyla memnun etmiştir. Taha, Traore ve Tijaniç hazır görünümleriyle Ümraniyespor maçı öncesi güven verdiler.

Uzatmalara giden karşılaşmada Helinton’un hatasıyla beklediği gole kavuşan ev sahibi takım bir üst tura yükselmiş oldu. Özellikle genel açıdan gözümüze çarpan en önemli nokta Göztepemizin ileri uçtaki golcü eksikliğidir. Başakşehir’den Keny için umutlanan camiamız bu mevkiye kesinlikle transfer yapılmasını beklemektedir. Pazartesi akşamı Ümraniyespor ile çok kritik randevuya çıkacak olan Göztepe’nin bu akşam ki performansını küçümsememeli hatta tam aksine Sakaryaspor zaferini taçlandıracak yeni bir galibiyete daha ulaşacağımızı düşünmekteyim.