GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
27 Ocak 2024 Cumartesi

Altın puan!

Göztepemiz Çorum FK deplasmanından 1 puanla dönerken az daha rakibine değil sakatlık ve gribal enfeksiyona yenilme riskiyle karşı karşıya kaldı. 7 futbolcumuzun yokluğu tedirginlik yaratsa da kora kor savaşıp Ligin en iyisi olduğu ispatladı. 

Çorumspor’un agresif ve baskılı oyunuyla başlayan mücadele sert geçmeye adaydı. Özellikle Geraldo ile soldan gelişen ataklar Taha ve Heliton’un doğru hamleleriyle savuşturuldu. 30.dakikadan itibaren ters kanada geçen Geraldo Kerem’e destek verse de İsmail’in defansif performansı etkili hücum gelişimlerini engelledi. Doğan Erdoğan’ın sakatlanmasıyla orta saha gücünü ciddi oranda kaybeden Göztepe ilk kez forma şansı bulan 19 yaşındaki Dennis’in tecrübesizliğinin sıkıntısını yaşasa da ilk devreyi 0-0 ile geçmeyi başardı. Yalçın’ın iki kişilik eforuyla Ahmet Ildız’ın oyunu rolantiye alan pasları nefes alabilmemiz adına çok önemliydi. Ahmet Sagat’ın gollük kafa şutunu iyi bir refleksle kornere tokatlayan Arda alkışı haketti.

İkinci yarıya Pascal’ın jeneriklik golüyle adeta 1-0 önde başlayan Göztepemiz bu önemli fırsatı değerlendiremedi. Ogün’ün hatalı geri pasını çölde vaha bulmuşçasına geri çevirmeyen maçın yıldızı Geraldo skoru 1-1 ‘e getiren gole imzasını attı. Geraldo demişken hemen buradan Başkan ve Yönetimimize net bir sitemde bulunmak istiyorum. Koskoca Göztepe 32 yaşında Geraldo gibi varını yoğunu sahaya verebilen tarzda bir futbolcuya sahip değilse bunu hiçkimse taraftarımıza “ sistem, oyun planı “ gibi geçiştirici cümlelerle açıklayamaz. Kendi yarı alanımızda kabul ettiğimiz koskoca 45 dakika sanırım Hocamızın arzu ettiği Göztepe ile bağdaşmamaktadır. Yenemiyorsan yenilme stratejisi Çorum deplasmanında devreye girmekle birlikte alınan 1 puan “ altın “ değerindedir. Sakatlıktan dönen Billal Göztepe için her an gol potansiyeli olan önemli bir güçtür. Son dakikalarda Kubilay’ın kaçırmış olduğu pozisyon hepimize saç baş yoldursa da Göztepe’nin ileri uçtaki golcü eksikliği artık kabul edilemez bir hal almıştır. Umudumuz Altay karşısına yeni golcümüzle çıkabilmektir. Omuz omuza gönül gönüle desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz, Göztepemiz bu sene mutlaka şampiyon olacaktır, inanıyoruz, güveniyoruz ve vazgeçmiyoruz. 90 dakika susmayan muhteşem taraftarımızı ayrıca kutlamak istiyorum. İyi ki varsınız!