GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
3 Şubat 2024 Cumartesi

Göztepe 4 köşe!

Göztepemiz tüm İzmir’i imrendiren kapalı gişe sonrasında 20.000 arma sevdalısının muhteşem desteğiyle ligde çok zor günler yaşayan Altay engelini zorlanmadan aşmayı başardı.

İnanılmaz atmosferiyle dosta güven düşmana korku salan Göztepe taraftarı bir kez daha tribün konusunda uzak ara Türkiye’nin en iyisi olduğunu ispatlamış oldu.

Hakemin düdüğüyle birlikte Ceyhun ve Özgür harici genç kadrosuyla geriye çekilen Altay "golü ne kadar geç yersem o kadar iyidir" hesabıyla sürekli zamana oynadı. Defalarca sakatlanan, aleyhine verilen faullerde dahi topa vurarak vakit geçiren Altaylılar ilk 45 dakika bunda başarılı oldular. Sahanın her bölgesine hakim olan sarı kırmızılılar defansı öne çekip özellikle İsmail Köybaşı’nın ortalarıyla gol aradı. Atak bir futbol ortaya koymasına rağmen aradığı gol oldukça geciken Göz-Göz ancak 45+2'de Taha’nın indirdiği topu boş ağlara yollayan Yalçın’la rahatladı. 

İkinci yarı zayıf rakibinin direncini kaybetmesi Göztepemiz için büyük avantaj sağladı. Yalçın’ın net vuruşuyla iyice coşan tribünler sonradan oyuna dahil olan Messaoudi’nin klas kontrolü ve dokunuşuyla kutlamalara erkenden start verdiler. Aradaki güç farkı sebebiyle daha fazla yüklenmeyen, maçı 75. dakikadan itibaren rölantiye alan Göztepe’nin yine de son dilimde kaçırdığı pozisyonlar ve direkten dönen topu tarihi farkın oluşmasını engelledi. Son saniyelerde Taha’nın kaptığı topla ilerleyip harika bir şuta imza atması iyi performansının ödülü olarak filelerle buluştu.

Dört gollü güzel galibiyet elbette Göztepe için ölçü olmasa da taraftarımıza sunulan harika bir jest kıvamındaydı.

Buradan tekrar etmekte yarar görüyorum ki kaliteli bir golcü eksikliği hala göze çarpan en ciddi eksik durumundadır. Bu hafta yapılacak olan takviyeler ile Göztepemiz şampiyonluğa giden yolda herkes için korkulu rüya moduna bürünecektir.

Son bir parantez de VAR Hakemi için açmak isterim. Buz gibi penaltı olan bir pozisyonun VAR’da görevli Mustafa Öğretmenoğlu müdahalesiyle iptal edilmesi bilgisizlik ve ahlaksızlıktır. Takdirini sizlere bırakıyorum.

Bu özel zaferde emeği olan Stanimir Stoilov ve tüm teknik ekibini canı gönülden kutluyorum.

HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK GÖZ-GÖZ!