GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ayda ÖZEREN
YAZARLAR
7 Mayıs 2022 Cumartesi

Yetiş Hızır Baba!

Müzik Önerisi: Hıdırellez - Sezen Aksu

Halimiz nicedir harap. Dualarda, niyetlerde, fallarda, çaputlarda, mumlarda gelecek arıyoruz…

Hıdırelleze mana katanlardanım çocukluğumdan beri. Zaten ne varsa çocukluğumda var, zamanda geri gidip duruyorum şu ara. Geçmişimden deva arıyorum. Bir de geleneklerden medet umuyorum ben hala…

Trajik iyimserlik işte…

Hıdırellezi kaçıramazdım elbette onca düzelmesi gereken şey varken. Taaa Sümerlerden beri bu toprakların baharı kucakladıkları bir bayram bir kutlama.

“evrenle bir mutabakat.”

Güneş Tanrısı Helios (İlyas) ışınlarını gönderecek, su Tanrısı Hadrion (Hızır) su ile bereketin artmasını sağlayacak.

Hızır bu “AB-I HAYAT” içerek ölümsüzlüğe ulaşmış ve insanların arasında dolaşarak bolluk sağlık dağıtan, darda kalanlara başı sıkışanlara yardım eden Allah nezdinde bir ermiş denizlerin üzerinden şifa, sağlık, uğur, bereket, doğayla birlikte canlılık, dirilik, uyanışı getirecek bizlere…

Ben de aldım elime kalemimi, tüm dünyada darda kalanların yardımcısı Hızır ile ışığın hâkimi İlyas’ın büyük buluşması için dilek kâğıtlarıma insanlık için dünya için ülkem için ve elbette kendim için siparişlerimi sıraladım.  

Duyduğum en güzel Hıdırellez duasını da sevdiğim tüm dostlarım için yazdım. 

Nesi varsa bölüşecek biri olsun! Nesi yoksa bulup getirecek biri olsun

Spritüel bir bakış açısına sahip olmasanız bile ruh halinize pekiyi gelen “olumlama” metodunun bir parçası aslında Hıdırellez ritüeli.

Olumlama; belirli bir düşünce biçiminin beyne öğretilmesi amacıyla bilince ve bilinçaltına yönelik hazırlanan, kişinin yaşama ve olaylara bakış açısını pozitif yönde değiştirmeyi hedefleyen olumlu ve tekrar eden telkin demek.

Olan biten her şey sınırlarımızı bu kadar zorlarken işe yarar mı bu telkinler?

Olayları değiştiremiyorsan bakış açını değiştir.

İyi düşün iyi olsun.

Hayal edebildiğin her şey gerçek olabilir.

Olduğumuz her şey düşündüklerimizin sonucudur.

Aklın düşünebildiği her şey kazanılabilir.

İnanarak, yakararak istediğin ne varsa alacaksın.

Dikkatini iyiliğe ver enerji oraya aksın.

Herkes kendinin çözümüdür…

Bu cümleleri okurken bile kendinizi daha güçlü daha cesur daha iyi hissetmediniz mi?

Bir de inanarak yüksek sesle dile getirin ve vücudunuzdaki yarattığı değişimleri izlemeye koyulun.

Olayların gidişatını değiştirecek kudrette değilsek en azından ruh ve beden sağlığımızı korumalıyız. Pozitif düşünce ve duygularla hareket ettiğimizde mutsuzluk, karamsarlık, kaygı bozukluğuna daha az maruz kalıyoruz. Kendimizi her türlü musibetten bi nevi korumaya alıyoruz.

Her şey çok güzel olacak” cümlesini ne çok sevmiştik değil mi? Bu cümleyi söylerken suratımız asık kalabilir mi? Deneyin. İstemsiz bir gülümseme belki zorlama ama olsun iyi geldi ohhh.

Olumlu düşünme stresi azaltıyor bir kere. Pozitif bakış açısı daha enerjik kılıyor vücudu. Enerjik ve dinamik olan vücutta farkındalık da yükseliyor. Olaylar çok kötü gelişse bile farkındalığı yüksek bir birey karamsarlığını yönetebiliyor, iç dünyasını karartmadan olumlu çabalarıyla iyileştirebiliyor.

Sahip olduğum her şey için şükrediyorum”  sahip olamadıklarımızı değil elimizin altında bizim olanları düşünerek mutlu olmaya çalışınca dertlenmiyorsun. En çok sağlığa dua etmiyor muyuz kaybettiğimizde. Elimizin altındakiler hep elimizin altında olmayabiliyor işte. Sağlık, para, neşe, gençlik çocuklar derken akıp gidiyor tutarken elin bunca ayrıcalığı bırakmayacaksın tadını çıkaracaksın.

Hayatım seçimlerim, ben gülümsemeyi seçiyorum”  biliyorum kolay değil gerçekten, hayat bizim seçimlerimizle ilerlemiyor pek bu coğrafyada ama öyle olduğunu hayal et. Duygularının kontrolünü mümkün olduğunca elinde tutmaya çalış.  Seçtiklerin mesleğin, eşin, evin veya domates de olsa senin işte. Gülümsemek bedavaya satın alabildiğin en güzel duygu değil mi?

Ben iyi biriyim ve kendimi seviyorum” kendinle barışıksan dış dünyada olan biten seni paralayamaz. Duyarsız kalmazsın ama felaketlerin seni delip geçmesine, seni alaşağı etmesine izin vermezsin. İnsan sevdiğini üzer mi hiç? En güzel olumlamalardan biridir bu sık sık tekrarlamalı insan.

Seviyorum ben her halimle beni…

Biliyorum iflah olmaz bir iyimserim…Bu hayat hele de bu coğrafyada başka türlü kolay geçmeyecek yarım asırda anladığım ve kalan ömrümde vazgeçmeyeceğim ben bu iyimserlikten.

Hızır baba! Her şey gerçekten çok güzel olacak aldın di mi mesajımı?