GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tayfun MARO
YAZARLAR
27 Aralık 2021 Pazartesi

Ciddiyet

Ana muhalefet lideri, mahallenin yaramaz çocuğu edasıyla, milletin başına gelenleri eli ve diliyle eş zamanlı ifade edince ortalık karıştı.

Zaten bir süre önce de TÜİK’in ciddiyetini şeetmişti… Randevu vermedikleri için TÜİK’i halka şikâyet etmişti, hem de TÜİK’in önünde.

Bu durum, iktidar çevrelerinde endişeyle karşılandı.Devlet ciddiyetinden mülhem vakarlı duruşlarına gelen bu saldırıyı en asık suratlarıyla, en yüksek tondan çemkirerek kınadılar.

Ciddiyetleri, çat kaş konuşmaktan ibaret... Bir kaş havada asık suratla söylendiklerinde anlaşılıyor ki bir şeyler ciddiyetlerine dokunmuş…

Ciddi ciddi yedi düveli kıskandırıp duruyorlardı… Böyle ciddi işlerle uğraşan ciddi insanların ciddiyetini bozmak hiç yakışmadı, sayın sgk genel müdürüne…Şahsım’a ayıp ediyor… Yine 80 bin lira çarpıldı ama bir türlü ders almıyor.

Yapılan gayrı ciddi işlerin önünde boy gösteren asık suratlı zevat, sirke satan suratlarını “devlet ciddiyeti” olarak göz hizamıza getirince ben şahsen neye uğradığımı şaşırıyorum… güleyim mi, korkayım mı, ayağa kalkıp düğme mi ilikleyeyim... bir telaş alıyor beni…

En son, faizin adını “kur korumalı mevduat” olarak değiştirdiklerinde, iktisat bilimine yaptıkları katkının ciddiyetini görünce, yüzlerindeki ciddiyeti daha iyi anladım. Hele gözlerdeki o ışıltı yok mu!..

‘Öldürmeyi iyi bilen’ İsrail, vanminit, gözlerinin içine bakınca o pırıltıyı gördü ve dostluk kaldığı yerden yeniden başladı.İşte ciddiyet budur!..

Ama yetmedi… Çöplerden beslenen yoksullar yüzünden sokak hayvanları aç kalmaya başlayınca, Devlet, bütün ciddiyetiyle hayvanların vahimleşen durumuna eğildi.

Derken, yerel yönetimlerde çalışan teröristleri fark etti…

Ciddiyet çok başka bi şey…

Ana muhalefetin genel müdürünü ciddiyete davet ediyorum…

Çat kaş, asık surat mühim şeyler söyle de ciddiyetini görelim.