GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
3 Mart 2024 Pazar

Göztepe affetmez!

Göztepemiz emin adımlarla Süper Lig’e doğru tam gaz yol almayı sürdürüyor. Bodrumspor’un kaybettiği, Kocaelispor’un da berabere kaldığı haftayı 2-0 lık Boluspor zaferiyle taçlandıran sarı kırmızılılar kendisine inananları mahçup etmedi.

Billal'in karşılaşma öncesi beklenmedik sakatlığıyla kısa süreli şok yaşayan Göz-Göz’de forma şansını yakalayan Mamah sahada kaldığı 67 dakika boyunca beklediğimiz performanstan bir hayli uzaktı. Öncelikle gol yememe stratejisi üzerine maç planını belirleyen Boluspor’a karşı sürekli pres uygulayan, oyun kurmasını engelleyen ve rakibi ısrarla uzun topa zorlayan Göztepe bunda oldukça başarılı oldu. Ahmet Ildız, Yalçın, Romulo ve Taha ile girdiği pozisyonlarda bir türlü istediği gole kavuşamayan takımımız uzatma dakikalarında VAR’ın devreye girmesi sonucu penaltı kazandı. Helinton’un kafasında defansın koluyla müdahalesi Arda Kardeşlerin gözünden kaçmadı ve Romulo’nun golü soyunma odasına büyük bir moralle girmemizi sağladı. 
İkinci yarının hemen başında yine golcümüz Romulo sahne aldı ve hepimizi rahatlatan gole imzasını atarak fırsatçılığını konuşturdu. Stanimir Stoilov’un Boluspor’u ne kadar iyi analiz edip adeta nefes dahi aldırmadığı mücadelenin tartışmasız yıldızı Ahmet İldiz’di. Aldığı sorumluluk yanında ara pasları ve oyun zekası üst seviyedeydi. Her hafta üstüne koyarak formunu geliştiren ve güçlü fiziğiyle dikkat çeken Denis yine alkışı haketti. Helinton defansif hattın yıkılmaz duvarı olması yanında atak başlangıçlarındaki isabetli pas yüzdesiyle kalitesini ortaya koydu. Hemen parantez açmamız gerekirse İsmail Köybaşı ve Ogün’ün günü kurtaran performansları bu maç için kafi olsa da vitesi biraz daha yükseltmelerini bekliyoruz. Emeğini kritik 3 puana adayan tüm futbolcu kardeşlerimizi ve teknik ekibimizi gönülden kutluyorum. 

En yakın rakibiyle olan puan farkını 7 ye çıkartan Göztepemiz Şanlıurfa deplasmanı öncesinde kesinlikle ciddiyeti elden bırakmayacaktır. Kocaelispor maçına kadar kayıpsız ilerlemek psikolojik üstünlük açısından olmazsa olmazımızdır. 

“ HER ZAMAN VARDIK HEP YANINDAYDIK EN KÖTÜ GÜNÜNDE SANA İNANDIK “