GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Nedim ATİLLA
YAZARLAR
19 Mayıs 2023 Cuma

19 Mayıs Ruhu

Ülkenin kurtuluşunun ancak milletin desteğiyle başarılabileceğini gören Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkışı; Türkiye’nin bağımsızlık hareketinin sembolüdür.

Halkımız Atatürk'ün önderliğinde kenetlenerek kendi kaderine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiş ve kazanmıştır.

19 Mayıs Cumhuriyetimizin ilk adımıdır.

19 Mayıs bizim gençliğimizde Türk gençliğinin milli değerleri ve bağımsızlık ruhunu vurgulamak, milli birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla kutlanırdı. Aynı zamanda gençlere özgüven, liderlik ve sorumluluk duygusu aşılamak için önemli bir fırsat sunardı.

Cumhuriyet, kapsamlı bir dönüşümü yansıtan ve her yönden uygar ülkeler düzeyine çıkmayı hedefleyen büyük bir çağdaşlaşma hareketidir.

Cumhuriyet, eşitliktir, özgürlüktür, adalettir.

Atatürk'ün 100 yıl önce kurduğu Cumhuriyet, büyük bir başarıyı da beraberinde getirmiştir. Türkiye, geçen zaman içerisinde gösterilen çabalar sonucu geçmişle ölçülemeyecek bir düzeye ulaşmıştır.

19 Mayıs 2023’te görüyoruz ki bu ülkeyi seven herkesin ortak derdi demokrasimizin daha da geliştirilmesidir.

Uygarlık, koşulları her gün değişen zor bir yarıştır.

Ancak gücü ve yeterli potansiyeli olan ülkeler, uygarlık yarışında ön sıralarda yer alabilecektir.

19 Mayıs ruhuyla gelişme ve kalkınmaya devam etmek, bizleri geleceğe taşıyacak atılımları gerçekleştirmek zorundayız.

Geçmişimizden aldığımız güç, ilkelerimiz, sahip olduğumuz çağdaş değerler ve ideallerimiz, geleceğe dönük iyimserliğimizi artırmaktadır. Burada en çok da 19 Mayıs’ın armağan edildiği gençlere güveniyoruz.

Büyük Atatürk'ün “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” sözlerini aklımızdan hiç çıkarmıyoruz.

Büyük Atatürk'ün bizlere gösterdiği hedefler doğrultusunda, yolumuza inançla ve kararlılıkla devam edecek, en büyük emaneti ve mirası olan demokratik, laik Cumhuriyeti yeni eserlerle güçlendirip geliştirecek ve sonsuza kadar yaşatmakta kararlıyız.

Hepimize ve öncelikle de gençlere düşen görev Atatürk'ün fikirlerini anlamak, O'nun ilke ve devrimlerini özümsemek, çağdaşlık yarışında ülkemizi daha da ileri götürmektir.

Ancak, büyük Atatürk'ün gösterdiği hedefleri yakalayarak dünyanın en güçlü devletlerinden biri olabiliriz.

Ulusumuzun en değerli varlığı, geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimizdir;

21. Yüzyıl'da ülkemizin önünde yeni umutlar ve olanaklar durmaktadır. Amacımız bu olanakları en iyi biçimde değerlendirerek bizden sonraki nesillere daha gelişmiş, daha aydınlık bir ülke bırakmak olmalı.

Başta Büyük Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

Daha güzel bir gelecek, ülkemizi bekliyor. Buna inanıyorum.

Gençler! Bayramımız kutlu olsun!

Fotoğraf Atatürk’ün katıldığı son bayram olan 19 Mayıs 1938’de çekilmiştir…