GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tayfun MARO
YAZARLAR
10 Aralık 2020 Perşembe

İZFAŞ

Ekoloji İzmir ve Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt ürünleri ve Teknolojileri Fuarları sanal platformda gerçekleşiyor. Dijital İzmir Fuarı.

İZFAŞ kendi olanaklarıyla oluşturduğu dijital altyapı, yerli yazılımla sanal fuar gerçekleştiriyor.

Bilindiği gibi Dünya Pandemi nedeniyle sağlıkta büyük kriz yaşarken, ekonomide belki de daha vahim bir bunalıma doğru yol alıyor. Ve iklim kriziyle ortaya çıkan kuraklık, açlık tehdidi…

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!” diyenleri ciddiye almak gerekiyor.

Öyle veya böyle, yeni bir Dünya düzeni kuruluyor. Ve bu yeni düzende yapay zekâ belirleyici rol oynuyor. Dijital devrimin ayak sesleri git gide yaklaşıyor.

Dünya ahvali böyle iken, değişimin koşullarını en hızlı kavrayan ve gereğini yerine getiren İZFAŞ’ı dikkatle izlemek gerektiğini düşünüyorum.

Herkes ne olduğunu anlamak için sağına soluna bakınırken, İZFAŞ, dijital devrimin sanal dünyasında yerini almak üzere harekete geçti ve öncü rol üstlenerek sanal fuarları gerçekleştirmeye başladı. Hem de kendi yazılımıyla…

İzmir’i gelecekle buluşturmak için İZFAŞ’ın yaptığı çalışmalar çok değerlidir. Dahası tarım, ekoloji gibi üretimde belirleyici rolü olan sektörleri öne çıkarmak, başarının bir başka boyutudur. Ve sırada gastronomi, lojistik gibi sektörler var. Sanat ve kültür fuarları ha keza…

İzmir’i kültür başkenti yapacak değerli adımlar atılıyor.

İZFAŞ’ın İzmir’e kattığı bir başka değer ise, ortak aklı inşa eden “Kent koalisyonu”dur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir İhracatçılar Birliği İZFAŞ’ta hissedar olup yönetim kurulunda başkanlar düzeyinde temsil ediliyor.

Ve böyle zor bir zamanda, İzmir için bir araya gelerek doğru işler yapıyorlar.

Kent koalisyonunun gerçekleşmesi ve ortak aklın inşası için başarılı adımlar atan Tunç Soyer’i kutluyorum. Bu süreci gerçekten başarıyla yönetiyor.

İzmir’in geleceği için emek veren İZFAŞ’a teşekkürler.