GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ayda ÖZEREN
YAZARLAR
16 Mayıs 2020 Cumartesi

Evdeki gençlikle evdeki spor bayramı

Kitap Önerisi: NUTUK – Mustafa Kemal Atatürk

“…Değişimlerin değişmez ve durağan kuralları yoktur……O yüzden biz eylemlerimizle, sözlerin ve kavramların önünde gitmeyi tercih ettik…” Nutuk’tan…

Düşünün…Nutuktan bu alıntıyı kelime kelime irdeleyin, biraz daha derine inin…

Onca savaşa, mücadeleye, komploya, suikasta, sürgüne, yasaklara, ambargolara, istilaya, ikili oyunlara, sömürüye, ekonomik koşullara ve muhalefete rağmen eyleme geçebilen bir lider!

Saltanatın yolsuzlukları, acizlikleri, istila edenlerle işbirliklerine rağmen, vatanını koruma ve kurtarma içgüdüsü ile yanıp tutuşan sorumluluk üstlenmeye hazır bir lider!

Milli mücadeleyi “askeri bir deha” olarak yönetmiş, ama durmamış Ulusal Egemenlik kavramını halkıyla tanıştıran yenilikçi bir lider!

Savaşı planladığı gibi, barışı da planlayan “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözleri ile emperyalizme karşı durabilen dünyadaki örnek lider!

Devrimleri hayata bir bir geçirirken asla bilimden, özgürlükten, estetikten, fırsat eşitliğinden, laiklikten, modernleşmekten ve milliyetçilikten vazgeçmeyen öncü bir lider!

Kıyafetleri ve duruşu ile yaşadığı döneme 100 yıl ilerisinden ışınlanmış gibi görünen ileri görüşlü bir lider !

Biliyor musunuz, siz dünyanın en büyük liderine, Atatürk’e sahipsiniz.” Diyor Albert Einstein.

Ey Evdeki Gençlik!

Birinci vazifen, TÜRK Cumhuriyetini ebediyen korumak ve yaşatmaktır. Milli mücadelede senin yaşında eline daha önce silah almamış çocuklarımızı şehit verdik. Bilgisayar oyunundaki gibi beş canları yoktu. Üzüm hoşafı tek lüksleriydi. Onların kanı ve canı sayesinde bastığımız bu topraklar bizim. Analarının kucağından, babalarının ocağından yatak bildikleri saman yığınlarından koparıldılar. Cephelerine ulaşmak için kimi zaman aç kimi zaman uykusuz saatlerce bilinmeze yürüdüler.

Ertesi gün ne olacaklarını bilmiyorlardı. Aynı şimdi sizin gibi…

Korkmadılar, yılmadılar… Mustafa Kemal’in sözleri hep akıllarındaydı “İLERİ!.......”

“….Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet içinde olabilirler….”

“….Millet fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir….”

EYYYYYY TÜRK GELECEĞİNİN LİDERLERİ!....

Asrın lideri bizim Mustafa Kemal Atatürk’ümüzdür.

Onu iyi öğrenin, onu iyi tanıyın…

Şiir gibi ezberden değil, aklınızla öğrenin…

Yüksek sesle yüreğinizle okuyun…

Vicdanınızla özümseyin, omuriliğinizle eyleme geçin…

Sahne ışığınız BİLİM olsun. Aklın yolundan asla ayrılmayın. “Benim manevi mirasım AKIL ve bilimdir.”

Tarihimizi anlayın. Hatalarımızdan ders çıkarın. Bu derslerle Zamanın önünde koşmayı öğrenin. “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Çalışın, üretin. Hazıra konmayın. Fırsatlar kırmızı halı gibi önünüze serilmez. Fırsatları arayın, kovalayın, yakalamak için benliğiniz ve aklınız hep uyanık olsun. “Tam bağımsızlık, ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür.” Unutmayın.

Öncü olun. Ekonomide, tıpta, sanayide, tarımda “nasıl gelişiriz?” sorusuna yanıt arayın…Muasır medeniyetler seviyesini siz belirleyin.

Özgün olun…Edebiyatta, sanatta, kişilikte. “Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.”

 Araştırın. Hurafelere, asılsız bilgiye, bilinmez kaynağa sakın ola kapılmayın. Bilgi hiç bu kadar erişilebilir olmamıştı. Doğrusuna ulaşmak da aynı şekilde hiç bu kadar zor değildi eski zamanlarda…Bugün doğru olan yarın olmayabilir. Aynı şekilde bugün yanlış diye bildiğimiz yarın bambaşka bir doğruya evirilebilir.  “Her şeyden evvel kendinizin dikkatle ve itina ile seçeceğiniz vesikalara dayanınız. Bu vesikalar üzerinde yapacağınız tetkikâtla her şeyden ve herkesten evvel kendi inisiyatifinizi ve milli süzgecinizi kullanınız.”

 Felsefe öğrenin. Ruhunuzu aklınızla birlikte besleyin. İdealleriniz olsun.

Sporu hayatınızdan hiç çıkarmayın. “Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister.”

Eğitimde ve memleketi temsilde fırsat eşitliğinin takipçisi olun!

Ey TÜRK GENÇLİĞİ!

İyi bir gelecek için kudretin, damarlarında dolaşan asil kanda!

Büyük önderimiz gibi biz de size ÇOK GÜVENİYORUZ….

Evdeki ilk (ve inşallah son!) Bayramınız KUTLU olsun...