GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ahmet Aydın AKANSU
YAZARLAR
4 Kasım 2021 Perşembe

Sadece karbon gazı oranı 36 MİLYAR TON

İnsan faaliyetlerinden dünya atmosferine karışan karbondioksit gazı miktarından bahsediyorum.

Yanlış okumadınız “OTUZ ALTI MİLYAR TON”.

Metan gazı, su buharı hariç.

Artık dünya İNSAN kaynaklı bu yükü kaldıramıyor.

Doğal felaketler olarak insanoğluna geri dönüyor.

Karbondioksit gazını bilmeyenlere yazayım.

Petrol ürünleri ve kömürde bulunan zehirli bir gazdır. Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeni ile fark edilmediği için “SESSİZ KATİL” olarak bilinir ve ölümlere neden olur.

Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği (IPCC) örgütünde görev alan 234 bilim insanının araştırmalarına göre küresel ısınmayı (Yeryüzündeki Sıcaklığın Artışı) tetikleyen en tehlikeli gazın karbondioksit olduğuna dikkat çekiyorlar.

DÜNYADA EN ÇOK KÖMÜR TÜKETEN ÜLKELER arasında birinci sırada Çin geliyor, Pakistan ikinci, Rusya üçüncü ve Türkiye dördüncü.

Ve bu dört ülkede İskoçya’nın Glaskow kendinde yapılan “KÜRESEL ISINMA” toplantısına katılmıyorlar.

Bir örnek vermek gerekirse, yeryüzünde elektrik üreten 1200 KÖMÜR SANTRALİ var.

Bu santralardan atmosfere karışan KARBONDİOKSİT miktarı 8 milyar ton.

Greenpeace Akdeniz ofisi yetkilileri, Türkiye’de aktif 15 kömür santralin yanı sıra kurulması planlanan 50 yeni kömürlü termik santral çalışmasının sürdüğünü belirtiyorlar.

Kömür kullanımı konusunda Çin, Pakistan, Rusya ve tabiî ki Türkiye de geri atım atmıyorlar.

DİNAZORDAN İNSANOĞLUNA NASİHAT
TV kanalları ve sosyal medyada küresel ısınmanın durdurulmasına yönelik hazırlanan bir video var. Mutlaka izlemelisiniz.

Dinozor,  Birleşmiş Milletler Genel Kurul salonuna giriyor, delegeler büyük şaşkınlık yaşıyor.

Kürsüye çıkıp, “Ey insanlar beni dinleyin. Türlerin tükenişi hakkında az çok bilgim var. Şimdi size söylediğim de ‘Zaten biliyoruz diyeceksiniz’ ama yok olmak gerçekten çok kötü bir şey. Ya kendini yok etmek. Bu 70 milyon yıldır duyduğum en saçma şey. Bizimkinde en azından gök taşı vardı. Sizin bahaneniz nedir?. Fosil yakıtlara milyarlarca dolar harcayarak kendi sonunuzu hazırlıyorsunuz. İnsanların mazeret üretmeyi bırakıp değişiklikler yapma zamanı geldi. Bu paralarla (fosil yakıtlara ödenen) yapabileceğiniz diğer tüm şeyleri düşünün. Dünyanın her yerinde insanlar yoksulluk içinde yaşıyor. Onlara yardım edin. Tüm türünüzün yok olması için ödeme yapmaktan daha mantıklı olacağını düşünüyorum. SON SÖZÜM ÇOK GEÇ OLMADAN TÜRÜNÜZÜ KORUYUN”.