GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dr. Berna BRIDGE
YAZARLAR
8 Temmuz 2021 Perşembe

Deniz Koleji’nin ilk 40 öğrencisinden anlamlı bağış

Doğum günlerini nasıl kutluyoruz? Otellerin bahçelerinde partiler vererek? Evlerde partiler? Yemekli toplantılar? Genellikle alışılagelmiş kutlama yöntemleri bunlar. Bu yıl, öğrencilerimden bir grup doğum günlerini partiyle değil, 40 öğrenciye EÇEV bursu verip okutarak kutlayınca, bunun paylaşmaya ve çoğaltmaya değer bir girişim olduğunu düşündüm.Öğrencilerimden Günseli Ceylan Akbeniz beni arayıp bu girişimlerini iletince ondan bir yazı istedim,yolladığı yazıyı aşağıda paylaşıyorum:

“Bazı yıllar diğerlerinden daha çok iz bırakır insanın üzerinde. 2021 de o yıllardan biri olmakta bizim için. Alışageldiğimiz her şeyin durduğu ve yabancısı olduğumuz birçok durumun, davranışın, eylemin  ‘yeni normal’ tanımlaması altında sıradanlaştığı bir süreçten geçiyoruz hepimiz. Dünyanın dört bir köşesinde çoğumuz evlerimize kapandık uzunca bir süre. Günseli 40 yaşına girdi örneğin; sadece uzakta olanlarımız değil en yakınında olanlarımız bile toplaşıp kutlayamadık.  Zeynep(ler) 40 oldu sonra. Hayat, Yiğit, Can, Deniz, Aygen 40 oldu. Şöyle doya doya sarılamadık birbirimize. "Bugün de bu kadehi sana kaldırıyorum, Ayşen" dedik ama diz dize oturup şarkılar söyleyemedik.

Pandeminin gölgesinde gelen 40. yaşlar bir dönemin bittiğine işaret değildi sadece; yeni bir dönemin başlaması gerektiğine de mühür gibiydi hepimiz için. Şarkı söylemenin başka yolları da olmalıydı bu hayatta. Dahası uzaktayken de iyi gelebilirdik sevdiklerimize. Bu düşüncelerle bir gece yarısı online teknolojilerden yararlanıp bir toplantı yaptık. Yarına sadece aydınlık bir yol değil çok sesli bir koro bırakmak istesek neye ihtiyacımız var, diye düşündük. Çocuklara! Neşeli çocuklara! Önce çocukların mutlu olmaları gerekliydi. Emeğe saygılı, katılımcı, dünyayla barışık, insanı insan olduğu için seven bireylerin yolları mutlu çocukluklardan geçiyordu çünkü. 

Bu nedenle İzmir'in Güzelbahçe ilçesinin Yelki beldesinde, 40 dönüm mandalina bahçesinin orta yerinde başlayan arkadaşlıklarımız bu güzel ülkenin güzel çocuklarına dokunsun istedik. Gelir uçurumunun derinleştiği bir dünyada küçük ya da büyük ölçekli tüm iyileştirme eylemlerimiz eğitimde fırsat eşitsizliğine öncelik vermeli, diye düşündük. Izmir’in köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) ile işbirliğimiz de böyle başladı. Nitekim 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 40 ilk-orta öğretim öğrencisinin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla yürüttüğümüz 40 Çocuk 40 Yolculuk eğitim kampanyası böyle oluştu.17 gün gibi kısa bir sürede hedefine(60.000TL) ulaşan bu kampanya bize gösterdi ki çoğulcu, şarkılı, türkülü bir dünya istiyoruz yarınlardan. Çocuklarımız gülsün istiyoruz. 

40 Çocuk 40 Yolculuk eğitim kampanyası hedefine ulaşıp sonlandıysa da yepyeni bir başlangıç oldu hepimiz için. EÇEV ile başlayan uzun bir yolculuğun ilk adımını atmış sayıyoruz kendimizi. “Deniz Lisesi’nin ilk 40’ı” diye imzaladığımız bu kampanyada bizler de çocuklar gibi sevinçliyiz bu ilk adım için.Özel Deniz Lisesi’nden yolu geçen tüm öğrenciler adına Günseli Ceylan Akbeniz, Hayat Çiftçi, Yasemin Kontkanen, Seçil Bakalım Küçük, Aygen Pehlivanoğlu”

Öğrencilerimin bu güzel girişimini teşekkürlerimle kutlarken tabii ki 40 çocuk için 60.000 TL bağış yapan ve burada adı geçmeyen gönlügüzel diğer kişileri de teşekkürlerimle kutluyorum…