GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Haziran 2022 Salı 15:49

Gaziemir’de ‘şartlı’ bağış! ‘Babam olmadan asla’

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın merhum babası Hilmi Arda’nın isminin Gaziemir Belediyesi tarafından işletilen Sarnıç Toplum Merkezi’nde yer alan bir oyun odasına ‘şartlı bağış’ karşılığı ile verilmesi maddesi meclis üyelerinin onayına sunulacak. Temmuz ayı olağan meclisinin ilk oturumunda gündeme gelecek maddenin kabul edilmesi halinde mobilya, kırtasiye malzemesi, çeşitli kitap ve oyun gereçlerinin bağışı kabul edilecek

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de sık sık tartışmalar ile gündeme gelen Gaziemir Belediye Meclisi’nde bu kez de dikkat çeken bir madde yer aldı.

Gaziemir Belediyesi’nin kiracı konumda bulunduğu ve Fatih Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Sarnıç Toplum Merkezi için çalışmalarını sürdürürken, merkez içinde bulunan oyun odası ile ilgili kritik bir madde Temmuz ayı olağan meclis oturumunda gündeme gelmesi bekleniyor.

DİKKAT ÇEKEN ŞARTLI BAĞIŞ
Birçok belediye proje kapsamında ‘bağış’ yönetimini uygularken, yapılan çalışma ile hem belediye bütçesinden daha az tutar çıkması hem de hayırseverler ile belediye arasında iş birliği sağlanması hedefliyordu. Gaziemir'de Temmuz ayı olağan meclis oturumu gündeminde yine Sarnıç Toplum Merkezi’nde yer alan oyun odasının tamamlanması için bağış alınması ‘şartlı’ olarak gündeme eklendi.

Kim tarafından yapıldığı bilinmeyen ‘şart’ doğrultusunda, oyun odasına Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 2020 yılında vefat eden babası Hilmi Arda’nın isminin verilmesi koşuluyla mobilya, kırtasiye malzemesi, çeşitli kitap ve oyun gereçlerinin bağış yapılması önerisi meclis üyelerinin onayına sunulacak.

İlgili gündem maddesi şu şekilde;

“Fatih Mah. 1126 Sok.No:3/A adresindeki Sarnıç Toplum Merkezinde bulunan Oyun Odasına; "Hilmi ARDA" adının verilmesi şartı ile bu odada kullanılmak üzere mobilya, kırtasiye malzemesi, çeşitli kitap ve oyun gereçlerinin şartlı bağış olarak kabul edilmesi talebine istinaden 5393 sayılı yasanın 18. Maddesine göre karar alınması hk. “