GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Haziran 2022 Salı 13:49

İZSU kazısından tarih çıktı!

Menemen’de İZSU’nun altyapı çalışmaları sırasında rastlanılan tarihi örme kanalizasyon bulgularından kaynaklı çalışmalar durdu. Sosyal medya hesaplarından bilgilendirme yapan Başkan Vekili Pehlivan, çalışmaların yarım kalmasıyla belediyenin bir ilgisinin olmadığını belirterek esnafa özürlerini iletti. 

EGEDESONSÖZ – İzmir’in Menemen ilçesinde İZSU tarafından yürütülen altyapı çalışmaları sırasında tarihi kalıntılar bulundu. Bölgede tarihi örme kanalizasyon bulgularına rastlanırken kalıntılardan dolayı Anıtlar Kurulu’nun kararı ile bölgedeki çalışmalar durduruldu. 

Kazılmış bir şekilde kalan yollara ilişkin bilgilendirme yapan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, yaşanan mağduriyetlerin kendileri ilgisi olmadığını açıkladı. Başkan Vekili Pehlivan’ın paylaşımı şu şekilde: 

“İlçe Merkezimizde, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU tarafından yürütülmekte olan uzun zamandır yapımına ihtiyaç duyduğumuz altyapı yenileme çalışmaları devam ederken tarihi örme kanalizasyon bulgularına rastlanmıştır. Bu önemli bulguların incelenmesi amacıyla çalışmalara Anıtlar Kurulu tarafından bir süre ara verilmesi istenmiştir. Havaların aşırı ısınması ve kuruluğu nedeniyle ciddi oranda toz kalkmaktadır. Kazılmış olarak kalan, kullanılamayan yollar ve kapatılan yollardaki bozukluklar nedeniyle yaya vatandaşlarımız, araç kullanıcıları ve esnafımız çok ciddi mağduriyetler yaşamaktalar. Ancak durdurulan çalışmaların Menemen Belediyemizle doğrudan bir ilgisi yoktur.

Yine de yaşanmakta olan bu mağduriyetlerden ötürü siz vatandaşlarımızdan, esnafımızdan özür diliyor, göstermiş olduğunuz sabır ve anlayış için teşekkür ediyorum. Aksamanın takipçisi olduğumuzu, yeni bilgilere ulaştıkça daha net açıklamaları sizlerle paylaşacağımızı bilmenizi istiyorum."