GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Haziran 2022 Salı 14:25

O mahallelerin dönüşümüne 75 veto!

Bayraklı ilçesinde Adalet ve Manavkuyu mahallelerini kapsayan 80 hektarlık alana dair askıya çıkarılan planlara 71 hak sahibi tarafından itiraz edildi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarılan, Bayraklı’nın Adalet ve Manavkuyu mahallelerini kapsayan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonuna vatandaşlardan itirazlar geldi.

Bayraklı Belediyesi Meclis gündeminde yer alan bilgilere 75 parselin hak sahibi 71 kişi planlarda revize yapılmasını istedi. Bayraklı Belediye Meclisi’nin itirazları ilgili komisyonlara göndermesi bekleniyor.

DAHA ÖNCE DE İPTAL EDİLMİŞTİ
2017’de yayımlanan ancak açılan davalar ve vatandaşların talepleri doğrultusunda Bayraklı Belediyesi tarafından güncellenen imar planları geçtiğimiz günlerde yeniden yayımlanmıştı.

32 binden fazla vatandaşın yaşadığı mahallelerin imar planlarına göre mevcutta 86 bin metrekare olan yeşil alan oranı 90 bin metrekareye çıkarılmıştı. Her iki mahalledeki sosyal tesis ve kültür sanat alanları ile park, otopark,eğitim, sağlık ve belediye tesis alanları da 127 bin metrekareden 134 bin metrekareye yükseltilmişti. Revizyon planlarında, binaların inşaat hakkı için de yüzde 5 artış öngörülmüştü.