GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2020 Cuma 10:36

İYİ Partili Kırkpınar'dan ’20 kurucu’ açıklaması: Çoğu istifa etti, partili değil!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir'de gündeme düşen '20 kurucudan Akşener'e çağrı' adı altına yayınlanan metin hakkında konuştu. Yayınlanan metinde hiçbir ismin yer almamasına dikkat çeken Hüsmen Kırkpınar, " Onlara dönüş yapıp sorabilirsiniz, 20 kişiden 1 tane isim versinler size. Bunlar algı yaratıyorlar sadece. Çoğu istifa etti, partilimiz değil" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir'de 'Çizik' krizi büyüyor. Geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da gerçekleştirilen Olağan Kurultay'da yaşanan çizik operasyonu sonrası merkez sağa yakın isimlerin çizik yemesi ve İzmir'den GİK'e kimsenin yer girememesi sonrası bugün İzmir'den 20 kurucu ilçe başkanında yazılı açıklama yapmış ve Genel Başkan Meral Akşener'e çağrıda bulunmuştu.

- İZMİRLİ 20 KURUCUDAN AKŞENER'E ÇAĞRI!

Akşener'in iradesinin kurultayda yok sayıldığının belirtildiği metine İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'da sessiz kalmadı. Yayınlanan metne dikkatli bakılması gerektiğini vurgulayan Kırkpınar, metinde hiçbir ismin yer almamasına dikkat çekti. Kırkpınar ayrıca çoğunun partiden istifa etmiş olduğunu ve algı yaratma çabasında olduklarını belirtti.

BUNLAR ALGI YARATIYORLAR SADECE
Kırkpınar'ın açıklamaları şu şeklide:

"Metinde isimleri mevcut bile değil. Herhangi bir ilçe başkanını arayıp sorabilirsiniz de böyle bir şey var mı diye? Kurucularımızın bir kısmı halen faal olarak partilimiz. Şu an hali hazırda yönetim kurulu üyesi olan da var ilçe başkanı olan da... Peki kim bu kurucu ilçe başkanları? Çoğu partiden istifa etmiş gitmiş, partilimiz değil. Ben 20 kişinin ismi nedir diye bilemem, farazi bir iştir bu. Oraya 30 da yazabilirlerdi. 20 kişiden 1 tane isim versinler size. Bunlar algı yaratıyorlar sadece”