GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Eylül 2020 Perşembe 16:21

Liste tartışması bitmiyor: Konu Akşener’e taşınacak

İYİ Parti’nin 2’nci Olağan Kurultayı’nın üzerinden dört gün geçmesine rağmen parti içindeki tartışmalar bitmiyor. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer, Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a ‘hodri meydan’ mesajı verirken, partinin Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun’a da “Azıcık delikanlı olun, erkek gibi durun” dedi. Konuyla ilgili olarak bazı isimlerin bugün Akşener’le görüşeceği öne sürüldü.

İYİ Parti’nin 2’nci Olağan Kurultayı’ndaki liste tartışması büyüyerek devam ediyor.

İYİ Parti'nin 2'nci Olağan Kurultay’da dağıtılan “İlk 75’te de olsa tercih edilmeyecekler” listesinde, partinin önemli isimlerinin yer aldığı görülmüştü. Listede, milletvekilleri Aytun Çıray, Ümit Özdağ, Hayrettin Nuhoğlu, Ayhan Erel Feridun Bahşi, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, İsmail Koncuk ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer gibi isimler yer almıştı.

Partinin en yetkili karar organı Genel İdare Kurulu’na (GİK) aday bile olmadığını belirten İsmail Koncuk’un “Koltuk onların, adamlık bizim olsun” sözleriyle başlattığı tartışma giderek alevlendi.

AYDIN VE ERGUN’A SESLENDİ
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer, Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a ‘hodri meydan’ derken, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun’a da “Azıcık delikanlı olun, erkek gibi durun” dedi.

Ergun, Temizer’e, “Teşkilat hiyerarşisi neyi gerektiriyorsa onu yaparız” karşılığını verdi. İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da sosyal medya hesabından “GİK üyesi olmak istemediğimi bilmene rağmen aday listesine yazdırıp sonra çizdirmek için pusu kuran ‘adama’ soruyorum. Bana düşman olduğun kadar PKK'ya, FETÖ'ye. Yunanistan'a vs düşman mısın bilmiyorum ama sen benim düşmanım olacak kadar değerli değilsin” şeklinde paylaşım yaptı.

‘DELEGE İRADESİ’ SAVUNMASI
Eleştirilen isimlerden Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, katıldığı TV programında “Yazılmayacaklar” listesine ilişkin, “Delegenin iradesidir, saygı duymak gerekir” savunması yaptı. Aydın, şunları kaydetti: “Çok renkli bir kongre oldu. Aslında görünen oradaki en renkli olaylardan bir tanesi; onlarca liste çıktı orada. Böyle bir seçimde bu çok doğal bir şey, bunda yadırganacak bir şey yok. Bunu doğal karşılamak lazım. Şunu söyleyelim; biz teşkilat birimi olarak kongreden önce böyle bir şeyde taraf olmayacağımızı söyledik. Bunun yanında en çok konuşulan ‘Merkez sağdan tasfiye olunuluyor’ söylemleri yerine tam tersine listede merkez sağdan olanların sayısının arttığı görülecektir. Kazanamayan bazı arkadaşlarımız bir önceki kongrede en çok oy alan isimlerdi. Bu delegenin iradesidir, saygı duymak gerekir.”

AKŞENER’LE GÖRÜŞME
Tartışmalar sürerken, Hürriyet’te yer alan habere göre “parti içi demokrasi” adıyla toplanan 20 milletvekili adına Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ve Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’in bugün İstanbul’da partinin lideri Meral Akşener ile bir araya geleceği öne sürüldü.

Ayrıca Akşener’in, bugün belirlemesi beklenen Başkanlık Divanı’nı, tartışmalar nedeniyle haftaya belirleyeceği öğrenildi.