GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2020 Cuma 09:53

İYİ Parti'de 'çizik operasyonu' gündemi... İzmirli 20 kurucudan Akşener'e çağrı!

İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı'nın kurucu 20 ilçe başkanı tarafından yapılan açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e; üst kurul delegelerimizin iradesine yön vererek, partimizin geleceğinin ipotek altına alınmaya çalışılması, birlik ve bütünlük ortamını bozarak, tüzüğümüze göre de kabul edilemeyecek, bu uygulamanın sorumlularının ivedilikle açığa çıkarılması ve gereğinin yapılması çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Kurultayı'nın ardından yaşanan "çizik" tartışması tam gaz devam ediyor. Partinin merkez sağa yakın bazı isimlerinin 50 kişilik Genel İdare Kurulu'na seçilmemesi için yapılan çalışma ve önemli isimlerin çizik yemesi sonrası karşılıklı söz düellosu yaşanmıştı.

Son olarak İzmir'de İYİ Parti İl Teşkilatı'nın kurucu 20 ilçe başkanı tarafından yapılan yazılı açıklamada Genel Başkan Meral Akşener'e çağrıda bulunuldu.

- İYİ PARTİLİ KIRKPINAR: ÇOĞU İSTİFA ETTİ, PARTİLİ DEĞİL!

Açıklamada şunlara yer verildi:

Türk siyasetinin ufkunu açmak, sözde değil özde bir demokratik sistem tesis etmek, Atatürk ilkeleri ışığında, milli ve manevi değerlerimizin vazgeçilmez hassasiyetiyle kurulan ve kuruluşuyla kısa sürede, yapılamaz, başarılamaz denilen birçok olguyu gerçekleştirerek, Türk milletinin umudu haline gelen İYİ Partimizin, İzmir kurucuları olarak 25 Nisan 2019 tarihinde yaptığımız açıklamada, Partimiz içerisinde yaşanan, teşkilatlarımızı ve parti tabanımızı rahatsız eden gelişmeleri, alınan kararları, bu kararların gelecekte, partimiz ve ülkemiz için yaratacağı olumsuz etkileri kamuoyuyla paylamış, Türk Milletinin sıkışmış bir siyaset mantığına mahkum edilemeyeceğini, partimizin ilk kurulduğu felsefeye, birlik ve beraberliğe tekrardan konumlandırılması gerektiğini ifade etmiştik.

 Her türlü baskı, tehdit ve zorlamaya rağmen yılmayarak, son derece kısıtlı imkanlarla, çocuklarının rızkından keserek, Türk milletine verdiği sözün gereğini yerine getiren, İYİ Partiyi kuran kurucu unsurların tasfiye edilmeye çalışıldığını, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in iradesine karşı bir kurgunun hazırlığının yapıldığını, ülkemizi kısır siyasi çekişmelerden kurtararak,  kuruluşu ile Türkiye siyasetinde bir umut olarak doğan İYİ Parti’mizin büyümesine, günden güne güçlenmesine engel oluşturulmaya çalışıldığını, bu günleri görerek uyarıda bulunmuş ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e bir çağrı yapmıştık.

Bilindiği üzere, 20 Eylül 2020 tarihinde Ankara’da İYİ Partimizin 2.Olağan Kurultayı yapılmış, Genel Başkanımız 100 kişilik bir Genel İdare Kurulu aday listesi hazırlayarak üst kurul delegelerimizin onayına sunmuştur. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in iradesine rağmen, listede bulunan ve partimizin kuruluş aşamasından bugüne kadar emeği katkısı ve çabaları inkar edilemeyecek, birbirinden değerli, önemli isimlerin, genel başkanımıza rağmen çizilmesi ya da oy verilmemesinin istendiği bir liste hazırlanmış, il başkanlıkları kanalıyla, üst kurul delegelerimize intikal ettirilmiştir.

 Ne yazık ki, İYİ Parti İzmir kurucuları olarak,25 Nisan 2019 tarihinde, bu günleri görerek, yaptığımız uyarılarda ki haklılığımız ortaya çıkmıştır. Genel başkanımızın iradesine set çekilmiş, İYİ Partimiz de ki birlik ve bütünlük dinamitlenmeye çalışılmıştır. Türk milletinin beklediği umudu bayraklaştıran, milletimize yeni ufuklar vaat eden İYİ Partimizin yükselmesi, milletimiz nezdinde, duyulan teveccühün artması birtakım çevrelere rahatsızlık vermiş, maksadı açıkça belli olan bu uygulama hayata geçirilmiştir. Her kim tarafından yapılırsa yapılsın bu eylemin kabul edilebilmesi mümkün değildir.

İYİ Parti Genel Merkez Divan Kurulunun belirlenmesi öncesinde, Türk milletine verdiğimiz söz ve sorumlulukların bilinciyle, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e; üst kurul delegelerimizin iradesine yön vererek, partimizin geleceğinin ipotek altına alınmaya çalışılması, birlik ve bütünlük ortamını bozarak, tüzüğümüze göre de kabul edilemeyecek, bu uygulamanın sorumlularının ivedilikle açığa çıkarılması ve gereğinin yapılması çağrısında bulunuyoruz. Genel başkanımızın vereceği karar sadece İYİ Partimizin geleceği için değil,  Türkiye’mizin geleceği içinde hayati bir önem arz etmektedir. Kurucu irade, parti tabanı ve İYİ Partiye gönül vermiş milyonlarca vatandaşımızın da beklentisi, inancı, Genel Başkanımızın kendi iradesine karşı da yapılan bu müdahalenin sorumlularına, hak ettikleri tavrı ve kararı alacağı yönündedir. İYİ Partimizin, İzmir’deki 20 kurucu ilçe başkanı olarak, bu konuda ki uyarı ve çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.