GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Eylül 2020 Perşembe 16:43

CHP Gaziemir'de disiplin krizi yaşanıyor

İlçe Başkanı Kasım Özkan, sosyal medyadaki partiye zarar verecek paylaşımlarından dolayı, ilçe başkanlığı seçimlerinde rakibi olan Ali Rıza Türkmen'in savunmasını istedi. Başkan Özkan, bir sonraki aşama Türkmen'in İl Disiplin Kurulu'na gönderileceğini, kararı kurulun vereceğini açıkladı.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Örgütü'nde disiplin krizi yaşanıyor. 22 Aralık 2019'da gerçekleştirilen CHP Gaziemir İlçe kongresinde birbirlerine rakip olan Kasım Özkan ile Ali Rıza Türkmen, bu kez disiplin soruşturması konusunda karşı karşıya geldi. İlçe Başkanı Kasım Özkan, Ali Rıza Türkmen'in, sosyal medyada partiye zarar verecek düzeyde ve partiyi küçük düşürecek paylaşımlarda bulunduğunu öne sürdü ve resmi bir yazıyla bir hafta içinde savunmasını İlçe Başkanlığı'na vermesini istedi.

MEDYADA PARTİLİMLE TARTIŞMAK İSTEMEM AMA...
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, konu hakkında Egedesonsöz'e şu bilgileri verdi:

"Ali Rıza Türkmen, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla, disiplin suçu işlemiştir. 7 gün içinde savunmasını yazılı olarak vermesini istedim. Dün itibariyle tebligatı yaptık. Savunmayı daha sonra İl Disiplin Kurulu'na göndereceğim. Kendisine ceza verilip verilmeyeceğine, İl Disiplin Kurulu karar verecek. Bir partilimle sosyal medyada, basın önünde tartışmayı asla istemem. Fakat savunma istememizin ardından, bu arkadaşımız yine sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak restleşme yoluna gitmiştir. Savunmasını bekliyoruz."

SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETMİŞTİ
Ali Rıza Türkmen'in, ilçe kongresi sonrası, partili olmayanların oy kullandığı iddiasında bulunduğunu belirten Başkan Kasım Özkan, "İl Başkanlığı'na itirazda bulundu. Genel Merkeze de itiraz etti. Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Hiçbirinden de beklediği cevabı alamadı. İtirazlarının hepsi reddedildi" ifadesini kullandı.