GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
24 Ağustos 2024 Cumartesi

Yenilmez Göztepe!

Göztepe çalkantılı bir Fenerbahçe maçı sonrasında çıktığı Alanya deplasmanından 1-1 ‘ lik skorla İzmir’e dönüyor. Verilen 2 maç saha kapatma cezasıyla eşi benzeri görülmemiş utanç verici haksızlığa uğrayan Göz-Göz’ün nasıl taraflı bir Ligde mücadele ettiğinin biraz daha farkına varılması gerekiyor. Provokasyon, yalan ve algı operasyonlarının güçlünün yanında saf tutan zihniyetle birleşimi Türk futbolunu nerelere sürükleyecek hep birlikte göreceğiz. 

Artık futbola geri dönmemiz gerekirse Alanyaspor karşısında öncelikle gol yememeyi hedefleyen sarı kırmızılılar rakibin kanat varyasyonlarına karşı oldukça temkinliydi. Efecan gibi çok kaliteli bir oyuncuyu iyi savunan, Yusuf, Rony çifte kanat tehlikelerine imkan tanımayan ve Cordova’yı da fazla topla buluşturmayan Göztepeli futbolcular ilk 45’de görevlerini eksiksiz yerine getirdiler. Ender gelişen atağımızda gelen topla doğru noktada buluşan Heliton’un güzel dokunuşu Göztepe’nin soyunma odasına 1-0 önde girmesiyle neticelendi ve yüzleri güldürdü.

İkinci yarıyla birlikte tamamen hücuma yönelen Alanyaspor henüz 48’de Yusuf’la beraberlik golüne kavuştu. Kontralarla rakibine zor anlar yaşatabilmek adına orta sahayı hızlı geçmeyi planlayan Göztepe zaman zaman bu amacına ulaştı. Koray’la net bir fırsatın kaçması şanssızlıktı. Yine Matsuki’nin müthiş asistinde topu net bir şutla filelere yollayan Juan’ın güzel golü ofsayta takılsa da ileriki haftalar için büyük ümit verdi. Genç yetenek Dennis süper performansıyla dikkatleri üzerinde topladı ve formayı bırakmayacağını gösterdi. Sakatlığını atlatan Matsukiyle 59’da oyuna giren Bokele ilk 11 için biz hazırız mesajını verdiler. Göztepe’nin en zayıf halkası olarak gözüken Nielsen’di. Romulo elinden gelenin en iyisini ortaya koysa da ileri uçta biraz yalnız kaldı. Bir defa daha yenemiyorsan yenilme prensibi devreye girerek umutları yeşertti.

Stanimir Stoilov’un 3.maçta da sahadan beraberle ayrılması kesinlikle moralleri bozmamalıdır. Özellikle zor deplasmandan alınan kritik puan kolay kolay kaybetmeyen bir takım olma yolunda ilerleyen Göztepe için çok kıymetlidir. Göztepe’nin iyi yolda olduğunu söylemek sanırım yanlış olmayacaktır. Başta Hocamız olmak üzere büyük emek harcayan tüm futbolcularımızı kutluyorum. 1-2 transfer sonrası flaş skorlarla kazanan Göztepe’yi izleyeceğimiz günler çok yakındır. İnanıyoruz, güveniyoruz, destekliyoruz.