GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 13:10

Kongreye günler kala kritik zirve... İl başkan adayları masada!

16 Eylül’de gerçekleşecek CHP İzmir İl Kongresi öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile kritik bir görüşme gerçekleştirecek olan Başkan Soyer yeni il başkanı ile ilgili görüşlerini paylaştıracak.

EGEDESONSÖZ – Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de ilçe kongrelerinin ardından il başkanlarının belirlenmesi için sandıklar kurulacak.

Partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de ise mevcut başkan Şenol Aslanoğlu, Konak eski ilçe başkanları Mehmet Şakir Başak ile Aytekin Tunus kongrede aday olduklarını duyurmuştu.

Öte yandan kongreye günler kala CHP Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşme yaptığı kulislere yansımıştı.

Özkoç’un toplantıda Soyer’e, Başkan Aslanoğlu’nun kooperatif tartışması üzerinden süreç içerisinde yıprandığını ve kamuoyunda tartışmalı hale geldiğini belirttiği ve aday gösterilmemesi konusunda fikrini söylediği aktarıldı. Özkoç’un il başkanlığı için eski milletvekili Kamil Okyay Sındır ile CHP Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nu önerdiği bildirildi.

SÜRPRİZ ZİYARETİN DETAYLARI... ÖZKOÇ CEPTEN İKİ İSİM ÇIKARDI!

YENİ ZİRVE
Öte yandan bugün Ankara’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği öğrenildi. Kritik görüşmede, İl Başkanı adaylarının değerlendirileceği kaydedildi.