GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 09:58

Nalbantoğlu’ndan İnan’a 'uyuşturucu' yanıtı: Sayesinde yeni bir bilgiye sahip oldum!

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni, uyuşturucuyla mücadelede üzerine düşmemekle suçlayan AK Parti Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’a sert yanıt verdi. Nalbantoğlu, “Bu arkadaşımızın açıklamalarından sonra, uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili çok önemli bilgilere sahip oldum. Meğer belediyelerin sorunuymuş! Sağolsun, Varolsun! Memleketi, dünya uyuşturucu merkezi haline getirenleri araştırmadan, belediyeyi sorumlu tutmak, kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir” dedi.
Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, SONSÖZ TV’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni, uyuşturucuyla mücadelede üzerine düşeni yapmamakla suçlamıştı. Büyükşehir’in sadece sahil kesimlerine hizmet götürdüğünü öne süren İnan, “Büyükşehri, şehrin arka sokaklarından bihaber. Bugün İzmir’de genç intiharlar, uyuşturucu kullanımında birinci sırada. Belediye olarak üzerinize düşeni yapmazsanız, emniyetin yapacağı bir şey kalmaz” ifadelerini kullanmıştı.

NALBANTOĞLU: ÖNCE UYUŞTURUCUYLA NASIL MÜCADELE EDİLECEĞİNİ ÖĞRENECEKSİN
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, AK Parti Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın bu sözlerine sert yanıt verdi. Nalbantoğlu, “Uyuşturucuyla mücadelede bu arkadaşımızın açıklamalarından sonra çok önemli bilgilere sahip oldum! Sağolsun, Varolsun! Allah başımızdan eksik etmesin!” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:
“Öncelikle, uyuşturucuyla mücadelenin, birinci derecede belediyelerin sorunu olduğunu öğrenmiş olduk sayesinde! Memleketin, mafyanın, kara paranın, uyuşturucunun ve insan ticaretinin dünyada merkezi haline gelmesinde sorumlu kimdir sorup araştırmadan, bunlara hiç bakmadan, bir belediyeyi bu işlerden sorumlu tutmak, hele ki İzmir Büyükşehir Belediyesini sorumlu tutmak, kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir. Önce uyuşturucuyla, kara parayla, mafyayla, insan ticaretiyle ki bunlar, uyuşturucunun kaynaklarıdır, nasıl mücadele edileceğini öğreneceksin! Sonra, bunlarla kimlerin mücadele etmesi gerektiğini öğreneceksin! Sonra da mensubu olduğun parti, bu konuda üzerine düşeni ne kadar yapıyor, bunu bir değerlendireceksin! Haa bu konuda sıra belediyelere de gelirse, o zaman oturup konuşuruz.