GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 10:34

Musa Çam, kongre süreciyle ilgili konuştu: Örgüt ve seçmen gidişattan hiç memnun değil!

CHP geçmiş dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, 16 Eylül’de yapılacak İl kongresi öncesi Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede, “Benim İl başkanı olmak gibi talebim yok ancak gidişattan, örgütün ve seçmenin mutlu olmadığını görüyoruz. Milletvekili arkadaşların şu andaki memnuniyetsizliği genel başkana anlatmaları, onların demokratik hakkıdır, doğru buluyorum” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir İl Örgütü, 16 Eylül’deki kongrede yeni İl Başkanı ve yönetim kurulunu belirleyecek. Mevcut İl Başkanı Şenol Arslanoğlu, Konak İlçe eski başkanları Aytekin Tunus ve Mehmet Şakir Başak’ın aday olarak öne çıktığı İl kongresi öncesi, geçmiş dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, Egedesonsöz’e birtakım değerlendirmelerde bulundu. Çam, İl başkanı olmak gibi talebinin olmadığını, ancak gidişattan örgütün ve seçmenin memnun olmadığını söyledi.

BU GÖREV İÇİN GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARLA GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
İl başkanlığına aday olma konusunda netleşmiş bir durumunun olmadığının altını çizen Musa Çam, “Gidişattan, örgütün ve seçmenin mutlu olmadığını görüyoruz. Arkadaşlarla bir durum değerlendirmesi yapacağız. Benim İl başkanı olmak gibi bir talebim yok. Bu görevle ilgili gönüllü olan arkadaşlarımız var. Onlarla bir araya gelip gelişmeleri değerlendireceğiz” dedi. Bazı milletvekillerinin, şu andaki İl Başkanı Şenol Arslanoğlu’nun yeniden İl Başkanı olmaması yönünde görüşlerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na iletmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çam, şu görüşlere yer verdi:

BİRÇOK KAMU GÖREVLİSİ, ÜZERİNE VAZİFE OLMAYAN İŞLER YAPTI
“Milletvekili arkadaşların, memnuniyetsizliklerini genel başkana anlatmış olmalarını, demokratik bir hak olarak görüyorum. Sorun şu; mahalle delege seçimlerinden başlayıp kongre süreçlerine kadar, birçok kamu görevlisi, sürecin içerisine girdi. Üzerlerine vazife olmayan işler yaptılar. Çok taraflı davrandılar. Haliyle süreç, çok da demokratik olmadı. Milletvekili arkadaşlar, bu konudaki memnuniyetsizliklerini genel başkanla paylaşmışlar. Bu ziyaret sonrası genel merkezin tavrı ne olacak, bekleyip göreceğiz.”

30 İLÇE BAŞKANI BİR ARAYA GELMELİ, O ÇERÇEVEYİ ORTAYA KOYMALI
Genel Merkez’in Musa Çam’ı işaret etmesi halinde tavrının ne olacağıyla ilgili soruya, eski vekilden şu yanıt geldi:

“Yukarıdan bir talimatla olmaz bu işler. Ben yukarıdan bu işlere müdahale edilmesine karşıyım. Belediye başkanlarının karışmasına da karşıyım.  30 ilçe başkanı bir araya gelip, süreci değerlendirir, nasıl bir il başkanı olmalı, bunun çerçevesini çizer. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde CHP’nin İzmir’deki oyları düştü. Oyları tekrar yükseltecek, nasıl bir kadronun işbaşına gelmesi gerekiyor, bunu konuşmaları gerekiyor. Bu çizilecek çerçevenin içine kimin fotoğrafı oturuyorsa,  o Ali olur, Ahmet olur, Mehmet olur, onu İl başkanı yapalım. O kişi, ben de olabilirim, siz de olabilirsiniz, bir başka arkadaş da olabilir. O çerçeveye oturacak fotoğrafı çok iyi tarif etmek lazım.”