GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mayıs 2022 Perşembe 20:17

Büyükşehir'in satışları eleştirilere neden oldu... Çiğli'de gergin meclis!

Çiğli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis oturumunda gündem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli sınırlarında yaptığı arsa satışları konusu oldu. AK Parti Grubu cephesinden gelen eleştiriler ışığında Büyükşehir’in bu arsaları Çiğli Belediyesi’ne tahsisinin yapılıp yapılamayacağı tartışıldı.

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis oturumu Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkanvekili Ali Rıza Koçer başkanlığında Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Meclis gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edilirken dilek ve temenni kısmında söz alan AK Parti Grubu cephesinden geçtiğimiz ay Çiğli Belediyesi’nde yaşanan TİS süreci hakkında da değerlendirmeler yapıldı. Gündeme ise Büyükşehir’in Çiğli bölgesinde yaptığı arsa satışları oturdu. 

ASLAN: BÜYÜKŞEHİR PROJELERDE CİMRİ, SATIŞLARDA CÖMERT!
AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan, gerçekleştirilen TİS sürecine değindiği konuşmasının devamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de yaptığı hizmetlerde cimri; satışlarda ise cömert davrandığını söyleyerek şu eleştirileri getirdi: 

“Çiğli’de çöp olayları, çalışan emekçi arkadaşlarımızın görev olayları falan oldu. Çiğli’de bu noktada ciddi sorunlar yaşadı. Burada yaşayan vatandaşlarımızın sağlığıyla oynandı. Çöpler toplanmadı... Tabiki bu sorunun da çözüme kavuşması herkes için iyi oldu. Fakat onun arkasında hiç kimsenin arzu etmediği sebepler vardı. Normal şartlarda bir sendikayla Çiğli Belediyesi’nin çok rahat anlaşması gerekirken olayın çıkmaza girmesi ve faturanın da Çiğli halkına kesilmesini doğru bulmuyoruz. Umuyoruz ki hiç kimse Çiğli’yi ve halkını siyasi oyunlara alet etmez. Bir diğer husus ise yollarla ilgili sıkıntılar... Asfaltlanma, çukurların kapatılması konusu... Geçen ay söz etmiştik ancak hala çalışmalar yapılmadığını görüyoruz. Bir başka husus ise; Büyükşehir’in Çiğli’de arsaları var. Parsel parsel satılıyor. Büyükşehir bu arsaları satmak yerine Çiğli Belediyesi’ne devredip Çiğli halkının hizmetine sunmasını arzu ediyoruz. Çünkü bunu Büyükşehir’in bütçe açığını ya da şirket zararlarını örtmek için satılmasını istemiyoruz. Bunlar Çiğli’nin malı, Çiğli’de kalsın. Sosyal donatı alanı yönünde kullanılmasını arzu ediyoruz. Biz Büyükşehir noktasında son derece fakir bir bölgeyiz. Ama çöp deposu olarak kullanma noktasında çok cömert davranıyor... Çamurunu, atığını Çiğli’de çok rahat yapıyor. Projeler noktasında çok cimri ama satışta çok cömert... Bunlarla ilgili umarım devreye girersiniz.”

BOZTEPE: BU YERLER ÇİĞLİ’YE KAZANDIRILMALI
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise Aslan’ın gündeme getirdiği parsel satışlarına çözüm olarak; alanların Çiğli Belediyesi’ne tahsisinin yapılması gerektiğini dile getirdi. Bu konunun ileriki meclislerde gündeme getirilmesini istediğini vurgulayarak, “Geçen ay Çiğli adına kötü günler yaşadık ama beni mutlu eden şey; herkesin birlik olarak işçi kardeşlerimizin isteğinin yerine getirilmiş olması... Yaşanılan sıkıntıları da unutacağız. Hepimiz burada kamu görevi yapıyoruz. Kimse kimsenin üstünde değil... Temenni ediyorum ki önümüzdeki yıllarda grevler yaşanmaz. Sonuçta biz İzmir’in en yüksek ücretini ödeyen belediyeyiz. Ama tabi içimiz acıdı... Bir tarafta başka belediyede aynı sendikanın imza atıp bizde imza atmamasını hala anlamadık. Bu da CHP’nin iç siyasetiyle ilgili olabilir. Bu da bizi ilgilendirmiyor... Geçen ay Büyükşehir’de Evka – 2’nin oradaki kıymetli arsalarla ilgili karar aldık. Tabi ki, muhakkak arsalar satılabilir ancak bunlar Çiğli bölgesinde... Büyükşehir Çiğli Belediyesi’ne tahsis edebilir. Daha önce yine bir arsamız vardı, kooperatif kuruldu. Bu da baya büyük konut yeriydi. Orası da öyle gitti, şimdi burası da gidiyor. Gittik, baktık. Hakikaten de büyük bir alan. Bu konuları takip etmeli ve Çiğli’ye kazandırılmalı... İzmir’in bütün çöpü atığı buraya geliyor. Hepimiz el birliğiyle menfaatlerini korumalıyız” ifadelerini kullandı.

KOÇER: BÜYÜKŞEHİR’E TALEPTE BULUNABİLİRİZ
Muhalefet cephesinden gelen sorulara ve eleştirilere yanıt veren Grup Başkanvekili Ali Rıza Koçer, bu konudaki eleştirilere kısmen katıldığını belirterek “Evet Çiğli tarihinde ilk kez yasal grev süreci yaşandı. Bir süreçti ve yaşandı. Bizim gönlümüz elbette ki sözleşmenin kabul olması... Sonuçta Türkiye olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Yaşam koşulları zorlaşıyor. İşçi kardeşlerimiz de haklılar. Sonuçta bitti, tatlıya bağlandı. Asfaltla, yollarla ilgili sorunlar var. Belediye olarak yol açmanın, genişletmenin yanında birçok iş yapıyoruz. Ama biz kazmıyoruz. Belediye dışındaki tüm kurumlar bunu yapıyor. Sıkıntı bundan kaynaklıdır. 1 – 2 aya kadar düzelecek diye düşünüyorum. Belediye olarak da 80 – 90 bin metrekarelik parke taşı döşemesi yapıyoruz. Bunları da incelemenizi tavsiye ediyoruz. Arsa konusuna gelirsek de arsaların sahibi Büyükşehir... Keşke verse... Kısmen size katılıyorum. Bir dayatmada bulunmayız ancak istek konusunda iletebiliriz” şeklinde konuştu.