GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mayıs 2022 Perşembe 19:21

Gaziemir Meclisi'ne 'Divan' engeli... Muhalefet Arda'yı sorumlu tuttu!

Gaziemir Belediyesi'nin Mayıs ayı Meclisi'nin ilk oturumunda yaşanan Divan Katip Üyesi krizi sonra muhalefetten tepki gecikmedi. Meclis oturumunun ardından belediye binası önünde açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, yaşananlardan Belediye Başkanı Halil Arda'yı sorumlu tuttu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir'de gerçekleştirilmesi planlanan ancak Divan Katip Üyeleri'nin katılmaması nedeniyle gerçekleştirilemeyen Meclis oturumuna tepki yağdı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın "Maalesef divan üyelerimizin ne asil en yedekleri bugün meclisimize katılmadılar. Bir mazeret de iletmediler" ifadeleri ile tepki gösterdiği krize, muhalefet partileri ve bağımsız meclis üyesi duruma sessiz kalmadı.

Meclis oturumunun ardından belediye binası önünde açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun hedefinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yer aldı.

ATMACA: MECLİS ÜYELERİ İLE DİYALOG OLUŞTURAMADIĞI İÇİN…
Meclisin toplanamamasını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, yaşanan durumun 3 yıllık birikme olduğunu belirterek, "Sonunda bunu da gördük... Daha önce meclisten kaçtığını, söz hakkımızı gasp ettiğini ve tek adam diktasını yaşattığı görmüştük... Ancak sonunda meclisi açamadığını da görmüş olduk. Bu tabii ki 3 yılın birikimi. Komisyon seçimlerinin de bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü seçimler ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın görüşü olmasına rağmen, komisyonların 3 CHP'li ve 2 AK Partili olmak üzere 5 kişiden oluşması lazımken, 4'e 1 kurmaya çalıştılar. Bugünkü mecliste önümüze gelen konularda zaten durumu net bir şekilde anlayabiliyoruz. Önceki komisyonlardan ret yiyen gündemden geriye çekilen, hatta oylanması durumunda ret alacak konular bu meclisin gündemine gelmiş... Haklı olarak bazı meclis üyelerimiz 9 günlük tatil hesabı yaparken, tatil dönüşü de olunca böyle bir durum yaşandı. Nevin Hanım ise sanırım halası vefat etmiş, ona bizler baş sağlığı diliyoruz. Bunun hesabını sayın başkanın yapması gerekirdi. Meclis üyeleri ile gerekli diyalogları oluşturamadığı için, meclisin 3'de 2'si ile kavgalı olduğu için sonunda bu sonucu da gördük" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: BÜYÜK BİR TALİHSİZLİK
MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise yapılanların Gaziemirlilere saygısızlık olduğunu vurgularken, "Gaziemir Belediye Meclisimizin toplanamaması ya da bu şekilde toplanıp yarım saat bekleyip dağılması büyük bir talihsizlik... Esasında bunun sorumlusu belediye başkanımızdır. Meclis üyeleri nasıl gelmez? Bu Gaziemir'e karşı sorumsuzluktur ve Gaziemirliye saygısızlıktır" diye konuştu.

ÇAĞLARSU: SORUMLUSU DENİZ YÜCEL'DİR
Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e yüklenirken, "İl başkanı Deniz Yücel düzeltsin bunu. Levent Çağlarsu istifa etti ya da ihraç edildi diye CHP grubu düzeldi mi? Tüm bu yaşananlar Deniz Yücel'in eseri ve basiretsizliğidir. Bugün meclis toplanmıyorsa suçlusu Deniz Yücel'dir" dedi.