GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mayıs 2022 Perşembe 17:48

Karşıyaka'da gündem borçlanma talebi... Başkan Tugay'a yetkiyi aldı!

Karşıyaka Belediye Meclisi'nde gündem 8 milyon 300 bin liralık kredi kullanımı için Belediye Başkanı Cemil Tugay'a yetki verilmesi oldu. CHP'li meclis üyeleri önergenin direkt olarak oylanmasını talep ederken Cumhur İttifakı'ndan gelen itiraz kabul edilmedi ve önerge doğrudan oylanarak oy çokluğuyla geçti.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis oturumu Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti. Meclis gündeminde ise Başkan Tugay'a 8 milyon 300 bin liralık kredi için yetki verilmesi konusu yer aldı.

ŞPO İTİRAZLARI GÜNDEME GELDİ
Atakent ve Bostanlı Mahalleleri içerisinde yer alan Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi 1/2000 ölçekli Kısmi İmar Planı ile kütle ölçüleri belirlenen 1,2,3 ve 5'inci etaplara yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu önerisi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10.01.2022 tarih ve 05.46 sayılı kararı ile uygun görülerek 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca 15 Şubat 2022 tarihinde onaylanmıştı. Fakat planlara askı sürecinde Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve vatandaşlar itiraz etmişti. Meclis gündemine gelen itirazlar tekrardan görüşülmek için İmar Komisyonu'na sevk edildi.

Karşıyaka Belediyesinin görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve belediyenin mali yapısını güçlendirmek amacıyla gerektiğinde İller Bankası'ndan alınacak teminat mektubu karşılığı, İller Bankası dışındaki diğer bankalardan kredi kullanılması ve borçlanalabilmesi için faiz hariç 8 milyon 300 TL olarak alınabilecek kredinin sağlanması hakkındaki önerge mecliste görüşüldü. Kredi talebine ilişkin yetkinin Başkan Tugay'a verilmesi, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri tarafından direkt olarak oylanmak istendi. Bu duruma karşı çıkan AK Partili meclis üyeleri, komisyonda görüşülmesi gerekliliğine dikkat çekti. Mecliste AK Partili meclis üyelerinin teklifi kabul edilmezken, ilgili önerge doğrudan oylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi.