GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 14:02

Ankara zirvesinde 'uzlaşı' vurgusu... ‘İzmir’de sorun yok, birliktelik var!’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği zirve sona erdi. Toplantıda, Başkan Soyer’in “uzlaşı” konusuna vurgu yaptığı öğrenilirken delege seçimleri ve ilçe kongrelerinden itibaren bunun sağlandığını anlattığı öğrenildi. Ağabey ya da farklı bir isme gerek olmadığının vurgulandığı görüşmede İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun parti örgütünden de destek aldığının altı çizildi.

EGEDESONSÖZ- İlçe kongrelerini tamamlayan CHP İzmir İl Örgütü 16 Eylül’de gerçekleştirilecek il kongresine hazırlanırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluştu. CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve PM Üyesi İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu’nun da katıldığı toplantıda İzmir masaya yatırıldı.

Kongrelerin en temel başlangıç yeri delege seçimlerinden itibaren yaşanan tüm gelişmelerin anlatıldığı görüşmede ilçe kongrelerinde “uzlaşı” ile adaylarının ortaya çıktığı, tartışmaların yaşanmadığı ifade edildi. Rakiplerin yarıştığı kongrelerde örgüt-belediye ilişkilerine de dikkat edildiği anlatılırken yerel seçim öncesinde birliktelik ruhunun ortaya koyulduğu belirtildi. İzmir İl Örgütü'nün bir ayrışma içinde olmadığının aksine sağlam ve sağduyulu bir şekilde seçime hazır olduğu da vurgulanırken birlikteliğin tabandan itibaren sağlandığı aktarıldı.

SÜRPRİZ ZİYARETİN DETAYLARI... ÖZKOÇ CEPTEN İKİ İSİM ÇIKARDI!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç’un İzmir ziyaretinden sonra ortaya çıkan “ağabey” konusunda eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu gündeme gelmişti.  Ziyarette, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir isim söylemediği öğrenilirken kongre sürecini yakından takip ettiği, kendisine ziyarete gelen başka isimlere de ayrıca İzmir’e ilişkin sorular sorduğu da genel merkez kulislerine yansıdı.