GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Mart 2021 Cumartesi 14:37

AK Partili Dağ'dan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması: Yerinde bir karardır!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkartılması konusu ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Aileyi geri planda tutan, milletimizin değerleriyle bağdaşmayan, eşcinselliğin yaygınlaşmasının önüne açan ve kadın ve erkeği birbirine ötekileştiren İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması yerinde bir karardır" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhurbaşkanlığı kararı ile feshedilen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, şunları söyledi:

"Aile modern yaşamda bir karargahtır. Milli ve manevi değerlerimizin korunması ve sağlıklı bir neslin yetişmesi için aile dimdik ayakta durmalıdır. Aileyi geri planda tutan, milletimizin değerleriyle bağdaşmayan, eşcinselliğin yaygınlaşmasının önüne açan ve kadın ve erkeği birbirine ötekileştiren İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması yerinde bir karardır. Gerek ortaya koyduğumuz siyasi irade gerekse de Türkiye'deki mevcut yasalar kadınlarımızın ve ailemizin korunmasına büyük bir önem vermektedir. Bu konuda, bu toplumun değerlerini referans almayan herhangi bir uluslararası anlaşmaya tabii olmanın gerekliliği bulunmamaktadır."