GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mart 2021 Cuma 20:21

Eski başkanın dosyası YDK'dan döndü... İl ve ilçe başkanı için zehir zemberek sözler!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararı sonrası parti üyeliğine geri dönen Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir eski ilçe başkan adayı Ali Rıza Türkmen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan'a ateş püskürdü. Türkmen, " Uğradığımız bütün haksızlıklarda, haksızlıkların yanını seçen Deniz Yücel ile bütün haksızlıkların sorumlusu olan Kasım Özkan'ı da birazcık onurları varsa istifaya davet ediyorum" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de eski ilçe başkan adayı Ali Rıza Türkmen için İl Disiplin Kurulu 'ihraç' kararı aldığı Türkmen, Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararı ile parti üyeliğine geri döndü.

Sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımlar nedeniyle Gaziemir İlçe Başkanlığı tarafından disipline sevk edilen ve geçtiğimiz günlerde İl Disiplin Kuruluna giderek ifadesini veren Türkmen, Disiplin Kurulu'nun incelemeleri sonrası, oy birliği ile partiden ihraç edilmişti.
Partiden ihracı sonrası itirazlarını sunan Ali Rıza Türkmen'in dosyası bugün gerçekleştirilen Yüksek Disiplin Kurulu'nda görüşüldü.

Görüntülü konuşma uygulaması ile toplantıya katılarak ifadesini veren Türkmen'in dosyasını inceleyen YDK, Türkmen'in parti üyeliğine geri dönmesi kararını verdi. 
YDK tarafından alınan karar sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Ali Rıza Türkmen, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan'a ateş püskürdü.



SIRA YARGI SÜRECİNDE
Parti üyeliğine iade edilmesinin ardından sırada yargıda devam eden dosyada olduğunu ifade eden Ali Rıza Türkmen, "14 aydır bu süreci yasarken hep haklı olduğumu söyledim. Sonunda maçın daha 1'nci raundu, ben tüm olayların parti içinde hallolmasını istedim ancak maalesef bizi haklarımızı teslim etmeyerek bir noktada parti dışında taşıdılar, savcılığa müracaat etme zorunda bıraktılar. 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' mantığı ile partiden ihraç edildim ancak şükürler olsun ki partiden hakkımı aldım. Şu an parti üyeliğim devam ediyor. Ancak Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir üyesi olmanın yolunca çalışmalarıma da, inancıma da, mücadeleme devam edeceğim.  Şimdi sıra ikinci aşama olan savcılık dosyasında , bugünden itibaren onunla ilgilenip orada da hakkımı alacağım" diye konuştu.

PİŞMAN DEĞİLİM
YDK'da verdiği ifadeye de değinen Türkmen, "Bana pişman mısın diye soruldu ancak ben yaptığım paylaşımlardan asla pişman olmadığımı, paylaşımlarımın arkasında durduğumu,  bugün olsa yine yapacağımı, süreç zarfında bana hiçbir tebligat yapılmadığını, il başkanlığının ihraç kararını bile kendim aldığımı, esaslarda tüzüğün 20/1 ile 70/A maddesi gereği bana bu cezayı veremeyeceklerini, kesin ihraç gerektiren hiçbir suçu işlemediğimi belirttim" dedi.

YÜCEL VE ÖZKAN'A İSTİFA ÇAĞRISI
Yaşanan krizler sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan'a da çağrıda bulunan Türkmen, "Uğradığımız bütün haksızlıklarda, haksızlıkların yanını seçen Deniz Yücel ile bütün haksızlıkların sorumlusu olan Kasım Özkan'ı da birazcık onurları varsa  istifaya davet ediyorum" diye konuştu.