GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mayıs 2016 Perşembe 14:05

Yüksel ve Kocaoğlu'ndan 2 farklı 'Yıldırım' tepki!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili başbakanlık için aday gösterilirken CHP İl Başkanı Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan iki farklı tepki geldi.

Can KAPLAN/EGEDESONSÖZ - İzmir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Şemdinli’den gelen şehitlerin yasıyla buruk olarak kutlanmaya devam ediyor. Sabah gerçekleştirilen Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenin ardından, CHP İzmir İl Başkanlığı öğleden sonra meydanda alternatif kutlama gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili alanı doldurdu.



Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Biliyordu ki, o gün iktidar sahibi olanların bazıları, tıpkı bugün olduğu gibi, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içindeydiler. Bugünde, ülkemiz kişisel siyasi çıkarlar uğruna bir savaş alanına çevrilmiş, kendisini halkın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde gören, tüm yetkileri darbeyle, hukuksuzlukla, baskıyla elinde toplamaya çalışan iktidar sahiplerinin tehdidi ve kuşatması altındadır. Hırsları, kendi ikballeri, kinleri ve kibirleri uğruna, bize Ata'mızın ve şehitlerimizin emaneti olan bu cennet vatanı, yangın yerine çevirmeyi umursamamaktadırlar" dedi.

23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim ulusal bayramların Cumhuriyet, laiklik, sosyal hukuk devleti, adalet, eşitlik ve özgürlük demek olduğunun altını çizen Yüksel şunları söyledi: "Bugünün iktidarı AKP, Cumhuriyete düşman, laikliğe düşman, sosyal demokrasiye ve özgürce serpilen, gelişen hayatlarımıza düşman. Onlar gibi yaşayalım, onlar gibi düşünelim, onlar gibi kula kulluk edelim istiyorlar. Bu milleti 97 yıldır gururda, onurda, coşkuda birleştiren 19 Mayıs'ı bile bugün gündemden düşürmeye, etkisini azaltmaya yönelik girişimleri devam ediyor. Ülkemizde tüm Cumhuriyet kazanımları ve gençlerimizin istikballeri büyük bir tehdit altında. Bu kabul edilemez duruma ülkeyi sürükleyen iktidar sahipleriyle, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan, kurtuluş ve bağımsızlık sevdasıyla mücadele etmek, onları mağlup etmek boynumuzun borcudur."

KOCAOĞLU'NUN 19 MAYIS MESAJI 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise törenin bitmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kurtuluş Savaşı İzmirli Gazeteci Hasan Tahsin'in Yunan çıkarmasına attığı ilk kurşunla başladı. Samsun'dan başlayan hareket 9 Eylül 1922'de İzmir'de Türk askerinin hükümet konağına ay yıldızlı bayrağımızı bağımsızlık sembolümüzü çekmesiyle bitti. İzmir, hem Kurtuluş Savaşı'nda ilk kurşunun atıldığı, hem son kurşunun atıldığı, kuruluşun ve kurtuluşun tespit edildiği ildir. İzmirliler, Mustafa Kemal Atatürk'e onun silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyorlar. Ne kadar kara bulutlar ülkemizin üzerini sarsa da biz 19 Mayıslarla, 23 Nisanlarla, 9 Eylüllerle, 26 Ağustoslarla, 29 Ekimlerle anarak, unutmayarak, yaşatarak ulusumuzun gücünü, gençlerimize çocuklarımıza, gelecek kuşaklara aktararak bağımsızlığımızı korumaya çalışıyoruz. Bağımsızlık ateşinin hatırlandığı, bize sıkıntılı günlerde moral veren, bizim göğsümüzü kabartan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, tüm ulusumuza kutlu olsun" dedi.

'Alternatif kutlama'ya CHP İl Başkanı Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’ndan gelen 2 farklı ‘Binali Yıldırım’ açıklaması damga vurdu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın genel başkan adayı olmasını değerlendiren Yüksel’den ‘kukla başbakan’ çıkışı gelirken, Kocaoğlu ise “Dileğimiz gerçekleşti” sözleriyle destek verdi.



YÜKSEL: BİATÇI, KUKLA…
CHP İl Başkanı Yüksel ise, “AKP biliyorsunuz pazar günü bir kurultay düzenleyecek. Bugün tam 19 Mayıs törenleri sırasında kendilerine sözde eğilim yoklaması ile sözde istişare ile ama kulaklarına fısıldanan bir ismi zarfa yazmaları talimatı verilerek bir genel başkan tayin ettiler… Bugün tam da 19 Mayıs kutlamaları sırasında gerçekleştirdiler. Kukla, itaatkar, düşük profilli, biatçı ve ‘Saray’a hizmet edecek bir genel başkan-başyaver seçimi yapma girişimleri ile 19 Mayıs Atamızı Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı gölgede bırakmaya çalıştılar” dedi.



DİLEĞİMİZ GERÇEKLEŞTİ
Başkan Kocaoğlu, yeral seçimlerde yarıştığı eski rakibi AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın için "Hayırlı olsun, zaten İzmir'de daha önce o konuda açıklama yaptık. İzmir Milletvekilinin ve bunun da Binali Yıldırım olması konusunda daha önce bir beyanatımız vardı. Görüş bildirmiştik. O çerçevede yazıldı, çizildi. Bugün de bizim dileğimiz gerçekleşti. Binali Yıldırım'a ve ailesine sağlık ve başarılar diliyorum. Ülkemiz ve İzmir'e yapacakları hizmet ve çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Zor bir görev, sorumluluğu olan bir görev. Başarılar diliyorum. Ülkemiz, milletimiz ve şahsı için hayırlı olsun diliyorum. İzmir milletvekili olması nedeniyle kente avantaj sağlaması gerekiyor" dedi.

Ayrıntılar geliyor...