GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mayıs 2016 Perşembe 11:26

Flaş! Yıldırım’dan ilk mesajlar: Fıkrayla başladı!

AK Parti’de genel başkan adayı olarak açıklanan Bakan Yıldırım’dan ilk açıklama geldi. Yıldırım söze bir ‘Temel fıkrası’yla başladı.

EGEDESONSÖZ – AK Parti’de 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongre öncesi Türkiye’nin merak ettiği soru yanıt buldu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak açıklandı.

- VE AK PARTİ AÇIKLADI: 23 YIL SONRA İZMİR'DEN BAŞBAKAN!.. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in ismini açıkladığı an gözyaşlarını tutamadığı gözlenen Bakan Binali Yıldırım kürsüye çıktığında ise kendisine alkış tutan sıraları kahkahaya boğdu.



Söze bir ‘Temel fıkrası’yla başlayan Yıldırım’ın konuşurken heyecan ve mutluluktan zaman zaman boğazının düğümlendiği de gözlerden kaçmadı.



İşte Yıldırım'ın açıklamaları 
Aklıma bir şey geldi… Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş, kürsüye çıkmış bakmış ki konuşması yok, benimki gibi… Sonra dönmüş demiş ki, buraya çıkarken konuşmayı bir ben biliyordum bir Allah, şimdi sadece Allah biliyor… Çok değerli dava arkadaşlarım, aziz milletim, değerli basın mensupları... Sözlerimin başında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı milletçe kutluyor, tebrik ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükranla anıyorum.

Çok değerli yol arkadaşlarım, partimizin 19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan, milletimizin bağımsızlığını güneş gibi aydınlık geleceğini müjdeleyen bir meşale olduğunu milletimle paylaşmak istiyorum.

Pazar günü 2. Olağanüstü kongremizi gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili bütün parti teşkilatımız ve tüm kademelerdeki mensuplarımız canla başka hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. AK parti büyük kongreye hazır. Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti’nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurları en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük sorumluluktur. Kongrede görevi devredecek olacak olan Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı partimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyorum. Kendisi partimizin kurucu genel başkanı ve lideri cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan devraldığı bayrağı bugünlere başarıyla getirmiştir.

Kongreler, birer demokrasi bayramıdır. Ancak AK parti kongrelerini diğer partilerinkinden ayıran, ayrışma nedeni değil, kardeşliğin daha da kuvvetlendirilmesi meselesidir. Bu vesileyle birbirimize kitlenerek kutlu yürüyüşe devam kararlığını koyacağımıza yürekten inanıyorum. Bu süreç içerisinde partimizin demokrasi geleneğinde olan istişare süreçleri büyük bir başarıyla sürdürülmüş ve partimizin ana kademelerinde 800’e yakın mensubumuz arasında istişareler başarıyla tamamlanmış ve neticede bu toplantılarla genel başkan adayının kim olacağına karar verilmiştir.

Az önce açıklandığı üzere yapılacak kongrede genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla tüm parti teşkilatına bir kez daha gönülden teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Şunu herkes bilmelidir. AK Parti bir dava partisidir. AK Parti millettin geleceğini inşa etme partisidir. Geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir. Dolayısıyla liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademedeki arkadaşlarımızda beraber çalışarak tüm gücümüzle çalışacağız, kimsenin şüphesi olmasın.

Tabiki önümüzde il kongremiz var. Büyük kongremizde partimizin kutlu yürüyüşe devam sloganıyla belirlediği programını çok daha geniş bir şekilde değerlendireceğiz, milletimizle paylaşacağız. Bugün bu konularda detaya girmeye ihtiyaç duymuyorum ve inşallah yapılacak kongre ülkemiz için, partimiz için, aydınlık yarınlara vesile olacaktır diye düşünüyorum. Buradan Diyarbakır’a hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum. Milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız! Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Gününüz aydınlık, geleceğimiz mübarek olsun.