GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mayıs 2016 Perşembe 11:32

Dümene Yıldırım geçti: İzmir’den kim/ne tepki verdi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın genel başkan adayı olmasının ardından mesaj yağdı.

EGEDESONSÖZ – AK Parti’de yeni bir dönem başlıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun vedası ve olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından Türkiye’nin merak ettiği soru yanıt buldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 22 Mayıs’ta yapılacak kongre için genel başkan adayı olarak açıklandı. Böylece İzmir de 23 yıl sonra bir başbakan çıkarmış oldu.

AK Parti’deki ‘Yıldırım’ karar İzmir teşkilatında sevinçle karşılanırken, çok sayıda mesaj geldi.

İŞTE O MESAJLAR

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar: Yeni Genel Başkanımıza başarılar diliyorum. Allah yardımcısı olsun.

İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli: Türkiye 2023'e, 2053'e ve 2071'e emin adımlara yürümeye devam edecek. Milletimize, Türkiyemize ve Müslüman coğrafyamıza hayırlı, uğurlu olsun… Türkiye hizmete doyacak!

İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık: AK Parti Genel Başkan Adayımız Sn. Binali Yıldırım ülkemize, milletimize, teşkilatımıza ve İzmir'e hayırlı uğurlu olsun

İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: Partimizin Genel Başkan adayı Binali Yıldırım. Milletimize, memleketimize, partimiz ve teşkilatımıza hayırlı olsun.

İzmir Milletvekili Necip Kalkan: Türkiye sizinle gurur duyuyor Sayın Başbakanım. İzmirimize ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

İzmir Milletvekili Hamza Dağ: Vurur yüze ifadesi, hayırlı olsun bir tanesi!

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu: Milletin adamlarıyla millet yolunda durmadan, yorulmadan çalışmaya devam. Partimize, milletimize, hayırlı,uğurlu olsun

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem: Genel Başkan adayımız, İzmir Milletvekilimiz,Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sn.Binali Yıldırım ülkemize, milletimize, İzmir'imize ve Ödemiş'imize hayırlı olsun...

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı: En büyük sevinci ilimizde yaşıyoruz. Hepimizin çok yakından tanıdığı bir zatı muhterem genel başkanımız olmuştur. Başta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere dünya için de çok iyi olacağını düşüyorum. Çok başaralı işlere imza atılacak, hayırlı olsun.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar: İnanın siyasetçiler konuşmayı çok sever belki ama bugün yutkunmaktan konuşamıyorum. Binali Bakanımın bende yeri çok ayrıydı. Şuan onu başbakan görmek çok gurur verici… Babamdan sonra bana en çok desteği veren insan… İyi ki var, iyi ki İzmir Milletvekili…

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu: İki güzelliği bir arada yaşıyoruz. 19 Mayıs Atak Bayramı ama aynı zamanda Türkiye’de 14 yıldır bir devrim gerçekleştiren AK Parti’de bir değişim oldu. 2014 seçimlerindeki adaylıkta yakınen beraber çalıştığımız Sayın Bakanımızın AK Parti Genel Başkanı olması ve inşallah başbakan olması İzmir için bir kazanımdır. Bu süreçte en büyük kazançlı İzmir halkı çıkmıştır.

İzmir Eski Milletvekili Ali Aşlık: Genelbaşkan Adayımız olarak gösterilen Binali YILDIRIM ' adaylığı; Türkiye'ye Ak Partimize ve İzmir'imize hayırlı olsun.

İl Eski Başkanı Ömer Cihat Akay: Binali Yıldırım Baskanımızı Başbakan olarak görmek çok gurur verici... Allah yar ye yardımcısı olsun.