GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mayıs 2016 Perşembe 12:16

İzmir’de ‘Yıldırım’ sevinç: Kurtuluş Savaşı’ndan sonra en önemli gün!

İzmir Milletvekili Bakan Yıldırım’ın genel başkan adayı olarak açıklanması İl Teşkilatı’nda büyük sevince neden oldu. İl Başkanı Bülent Delican, “İzmir, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra en önemli gününü yaşıyor” dedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - AK Parti’de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun vedası ve aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongreye çevrildi.

Genel Merkez’de yapılan temayül yoklamasında teşkilat tercihini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’dan yana kullanılmıştı.

AK Parti MYK’sı bugün yaptığı toplantıyla partililerin sesine kulak vererek Binali Yıldırım’ın genel başkan adaylığını açıkladı.

Ankara’da yapılan açıklama sonrasında Türkiye’deki tüm il teşkilatları basın toplantısı düzenledi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda da Bülent Delican partililerle kameraların karşısına geçti. Teşkilatta AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım’ın başbakan olacak olmasının sevinci yaşandı.

SLOGANLARLA BEKLEDİLER
İl Başkanlığı’nda AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in yapacağı açıklama televizyondan canlı olarak takip edildi.

Toplantıya İl Başkanı Delican’ın yanı sıra AK Partili ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.  Salonu dolduran partililer açıklama yapılmadan önce “Başbakan Binali, İzmir’in gururu Binali Yıldırım” sloganları attı.

İZMİR’E BAŞKAN OLAMAZ DEDİLER BAŞBAKAN OLDU!
Sözcü Çelik’in Bakan Yıldırım’ın ismini açıklamasının ardından İl Başkanlığı sevince boğuldu. Kürsüye çıkan Binali Yıldırım’ın konuşması alkışlarla izlendi.

Partililerden yer yer Binali Yıldırım’ın 30 Mart 2014’teki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile girdiği Büyükşehir Başkanlığı yarışına gönderme yapılarak  ‘İzmir’e başkan olamaz dediler, başbakan oldu’ çıkışları geldi.

İZMİR, KURTULUŞ SAVAŞINDAN SONRA EN ÖNEMLİ GÜNÜNÜ YAŞIYOR!
Ankara’daki açıklamaların ardından İl Başkanı Delican kameralar karşısına geçti. Binali Yıldırım’ın sevincini yaşadıklarını söyleyen Delican, “Bugün İzmir tarihi bir gün yaşıyor. Bu anlamlı bayram gününde hem Türkiye’nin hem İzmir’in kaderi bundan sonra çok daha farklı olacak. 60 yıl sonra İzmir’de başbakan kazanarak yola devam ediyoruz. İzmir, kurtuluş savaşından sonra en önemli gününü yaşıyor. Biz İzmir için hizmet üretirken bizim çok önemli bir ağabeyimiz vardı, bakanımızdı. Bundan sonra bu ülke için çalışacak. O her şeyden önce bizim vekilimiz bizim başbakanımız” diye konuştu. 

İZMİR’E GAREZİNİZ Mİ VAR DİYENLER NE DÜŞÜNÜYOR?
İzmir’de muhalefete gönderme yapan Delican, “‘İzmir’e gareziniz mi var’, ‘Hükümet İzmir’e şaşı bakıyor’, ,‘AK Parti İzmir’i cezalandırıyor’ diyenler acaba ne düşünüyor?  Biz İzmir’i çok önemsiyoruz. İzmir’den başbakan çıkardık. İzmir’de iki siyasi partinin lideri var. Ama unutmayın birisi başbakan… Bu heyecanla İzmirli hemşerilerimizle sandıkta buluşup Büyükşehir’i ak kadrolarla buluşturacağız” ifadelerini kullandı. 

İZMİR SİYASETTE TARİH YAZMAYA BAŞLADI
Delican sözlerini şöyle sürdürdü: “Kongreye gidiyoruz. İzmir’den yüzlerce otobüsle Ankara’ya gideceğiz. Kongrede İzmir olarak orada olacağız. Kadrolarımız hazırlıkları yapıyor. Ankara’da ki Arena’yı İzmirlilerle dolduracağız.   İzmir artık Türkiye siyasetinde tarih yazmaya başlıyor. Artık yarından itibaren çok güzel günlere uyanacağız. Hep birlikte sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapacağız. Bu davada hizmet eden herkes bizim kardeşimizdir.  Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyoruz. Bu kutlu yolda kardeşçe yürüyüşe devam edeceğiz.”



DEV BİNALİ YILDIRIM BAYRAĞI
İl Başkanlığı’ndaki açıklamaların ardından Bülent Delican parti binası önündeki bahçede partililerle buluştu. Kurulan sahne ile partililere seslenen Delican, Binali Yıldırım’ın yaptığı çalışmaları aktarırken İzmir için öneminden söz etti.

Partililere daha çok çalışma vurgusu yapan Delican, “Biz İzmir’i insanlarıyla kalkındıracağız. Bizim artık hiçbir mazeretimiz yok İzmir’de 30 ilçenin 30’uu da kazanmak için çalışacağız” dedi.  

Öte yandan Bayraklı’daki il binasına dev Binali Yıldırım bayrağı asıldı. 

DENİZDE DE KUTLAMA VAR
Yıldırım’ın aday gösterilmesiyle İzmir’de yaşanan sevinç Körfez’e de taştı. Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksoy ile İzmir Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Genel Sekreteri Semih Salnur’un organizasyonuyla Körfez’de tura çıkan bir balıkçı teknesine ‘Balıkçıya bakan, Binali Başbakan’ ve ‘Yanındayız her zaman, İzmirli Başbakan’ pankartları asıldı.