GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
17 Ekim 2023 Salı 13:41

TOKİ yeniden vitrine çıkardı... Karşıyaka'da kriz yeniden!

Geçmişte satılmaya çalışılan ancak eylemler sonrası geri adım atılan Karşıyaka Şemikler’deki denize sıfır 21 bin metrekare taşınmaz için TOKİ bir kez daha satış kararı aldı. 214 milyon TL gelir elde edilmesi beklenen arazi son yılların tek kalemde en yüksek maliyetli ihalelerinden birisi olacak.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de 2020 yılında tartışmalara neden olan ve hükümet-yerel yönetimler arasında gerginliğe neden olan satış için TOKİ bir kez daha harekete geçti.

Mevut imar durumunda rekreasyon alanı, yol ve bir kısmı plan  sınırı dışı kalan alan ile ilgili satış kararı alan TOKİ, bir bölümü deniz alanı içinde kalan Şemikler Mahallesi’ndeki taşınmaz  2020 yılında da satışa çıkarmıştı. Bir dönem AK Parti İl Yönetimi'nde yer alan, Malatya kökenli işadamı Niyazi Memur ve oğlu Sefa Memur'a ait şirket o dönemde 60 Milyon TL karşılığında ihalede en yüksek karşılığı vermişti. Karşıyaka Belediyesi’nin ise çadırlar kurarak eylem yaptığı alan ile ilgili bir kez daha satış kararı alan Toplu Konut İdaresi, satıştan vazgeçmişti.

TOKİ bu kez araziyi yeniden satışa çıkardı. 21 bin 432 metrekarelik alan için 214 milyon 320 bin TL’lik bedel belirlendi.

Yaklaşık 3 futbol sahası büyüklüğünde olan taşınmaz için ödeme kolaylığı da sağlanırken, yüzde 35 peşin 48 ay vadeli olmak koşulu ile ödenebileceği de ilanda yer aldı. İhalenin tarihi olarak ise 1-2 Kasım olarak gösterildi.