GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
13 Ekim 2023 Cuma 15:41

İzmir'in turizm cennetinde vitrine çıktı... 'Muhafazakar otel' icralık!

İzmir'in Çeşme ilçesindeki 17 bin metrekare alana kurulu denize sıfır otel 235 milyon TL'den satışa çıkarıldı.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Çeşme İcra Dairesi dikkat çeken bir satışa imza attı. 

İlçenin Altınkum Mahallesi sınırlarında yer alan bir otel sahiplerinin borçlarından dolayı icradan satışa çıkarıldı. 

İlana göre ilçesinin eski otellerinden olan Familia Otel için açık artırma yapılacak. İlk açık artırma 29 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşecek. 

17 bin 190 bin metrekare alana kurulu olan otelin açık artırması için 235 milyon 897 bin 888 TL bedel biçildi. 



MUHAFAZAKAR OTEL OLARAK ANILIYOR
Otelle ilgili en dikkat çeken ayrıntılardan biri de basında 'muhafazakar otel' olarak anılması.  Çiftlikköy mevkiindeki 750 yataklı otel tesettür ve muhafazakar konseptinde hizmet veriyor. Otel daha önce de satışa çıkarılmış ancak satılamamıştı. 

Çiftlikköy'deki Club Familia Otel Çeşme isimli tesiste 250 standart, 6 suit oda ve 41 bungalowdan oluşuyor. 5 ana blok 14 adet iki katlı bungalov tipi binalar, restoran ve toplantı salonu olarak kullanılan 3 katlı bina, 2 adet açık havuz, 1 adet kral dairesi olarak kullanılan dubleks bina, amfitiyatro plaj, güneşleme yerleri, tenis kortu, basketbol sahası, çocuklar için oyun parkları ve otopark olarak dizayn edilen tesisler bulunan Club Familia Otel isimli tesiste kral dairesi olarak adlandırılan dubleks villa ise iki katlı ve deniz manzaralı.

DAYI-YEĞENİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ
Halk TV'de yer alan habere göre Akdeniz Yatırım Holding’in sahibi Necmeddin Şimşek, 30 milyonluk alacağını alamayınca dayısı Av. Şemseddin Petek’e ait otelde haciz işlemi yapmıştı. Yataktan bazaya, çamaşır makinesinden doğalgaz tankına değin birçok eşyanın muhafaza altına alınmıştı. 

Otel, Akdeniz Yatırım Holding’in sahibi Necmeddin Şimşek ile dayısı Av. Şemseddin Petek’e aitti. Otelin yüzde 51’i Av. Petek’e, kalan hisse ise Şimşek’e ait iken, dayı-yeğen arasında çözülemeyen bir anlaşmazlık çıkmıştı. Taraflar arasındaki dava ve tahkim süreçleri yıllar sürmüştü. 

30 milyonluk alacağını alamayınca dayısı Av. Şemseddin Petek’e ait Club Familia Otel'e haciz işlemi yapmıştı.