GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Temmuz 2023 Pazartesi 14:13

Özkan’dan 15 yıllık viski açtırdı iddiasına yanıt: İçki içmem hesabı ödetmem!

Çeşme Sheraton Otel eski Genel Müdürü ve Belediye eski Meclis Üyesi Abdullah Aküzüm görev yaptığı dönemde bir parti toplantısı için Çeşme’ye gelen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın 15 yıllık viski açtırdığını ve hesabı belediyeye ödettirmek istediğini iddia etti. Özkan ise, “Ben içki içmem ve Çeşme'de kimse benim hesabımı ödeyemez” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Genel seçim sonrası hareketli sürecin yaşandığı CHP’de  delege seçimleri devam ederken İzmir’de başlayan kongre çalışmaları ise sürüyor.  Yerel seçim öncesinde belediye başkanlıklarına aday adayı olacak isimler üzerinden yürüyecek yeni hareketlenmeler başladı.

İzmir’in turizm bölgesi Çeşme’de ve eski Alaçatı Belediyesi’nde başkanlık yapan CHP’li Muhittin Dalgıç’a yakın isimlerden birisi olan Çeşme Sheraton Otel eski Genel Müdürü ve Belediye eski Meclis Üyesi Abdullah Aküzüm dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Çeşme’nin mevcut Belediye Başkanı Ekrem Oran’a destek verdiği bilinen ve adaylık sürecinde yanında duran İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’la ilgili açıklamalarda bulunan Aküzüm, “viski içti” tartışması başlattı.

Aküzüm, “Tuncay Özkan denen adam Muhittin Dalgıç (eski belediye başkanı) zamanında Sheraton’da viski içti. Öyle 5 yıllık falanı da beğenmez ha!... 15 yıllık ister! İçti ‘faturayı da belediye başkanı ödesin’ diye belediyeye kestirdi.Muhittin benim canım arkadaşım ne yaptı biliyor musun? Cebinden ödedi ben şahidim. Yine 22 tane milletvekili ağırladık.  Muhittin otelde, yine cebinden ödedi. Kardeşi Zahir’i çağırdı kart çektirdi ben gördüm” ifadelerini kullandı.

Çeşme’de tartışmalara neden olan açıklamanın ardından Aküzüm’ün sözleriyle ilgili birçok yorum yapılırken Egedesonsöz yazarı Engin Önen de konuyu gündeme taşıdı. Önen, kamuoyunun aydınlatılmasını isterken Aküzüm’ün açıklamalarından alıntılar paylaştı.

ÖZKAN ARADI!
Önen, paylaşım ve açıklamasının ardından CHP’li Tuncay Özkan’ın kendisini aradığını ve telefonu açmadığını yazdı.  Özkan’ın kendisine attığı mesajı paylaşan Önen Özkan’ın şu ifadeleri kullandığını söyledi: “Benim hakkımda yazdıklarınız doğru değil. Ben içki içmem ve Çeşme'de kimse benim hesabımı ödeyemez”

Tuncay Özkan’ın cezaevinde karaciğer hastalığı nedeniyle sorun yaşadığının ve sağlık sorunları nedeniyle kesinlikle alkol almadığının hatırlatılması üzerine Önen daha sonra, “İddia da benim değil. Kaynak gösterdim. CHP'li belediye meclis üyesi ve otelin yöneticisi bunu anlatıyor. Abdullah Aküzüm. Birinden duyduğumu yazmadım, gazete haberinden söz ettim. Yalan haber ise ilk düzeltilmesini gereken haber kaynağıdır. Oysa onları arayan olmamış. Ben açıklamayı koydum. Yalan söyleyen Abdullah bey ise düzeltsin o zaman. İddia benim olmadığı için sadece açıklamaya yer veriyor ve özür dilemiyorum” ifadelerini kullandı. 

'25 YILDIR ALKOL ALMADIM'
Öte yandan Egedesonsöz’ün ulaştığı Tuncay Özkan, yaklaşık 25 yıldır alkol almadığının altını çizerken ortak arkadaşlarıyla bile yemek yedikten sonra hesabı kendisinin ödemesi konusunda hassasiyet gösteren birisi olduğunu vurguladı. Özkan, “Parti faaliyetleri ya da belediye başkanları toplantısı dışında Muhittin Dalgıç ile özel oturmuşluğum hiç yoktur. Söz konusu otelde yanılmıyorsam 2018 yılında genel başkanımızın da katıldığı bir program oldu. O zaman da hiç öyle bir diyalog yaşanmadı. Karaciğerinden tedavi gören ve bu konuda rahatsızlığı olan birisi olarak alkol yasaklısıyım” açıklamasını yaptı.