GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Temmuz 2023 Pazartesi 12:16

AK Partili İnan'dan CHP'li Bakan'a 'HTS kaydı' yanıtı: Kaset sizin işleriniz!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çevre, Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil’le ilgili Örnekköy’deki yıkım kararı verilen binaya dair “Birilerinden talimat almış sanırım. HTS kayıtlarına bakmak lazım kim talimat vermiş” AK Partili İnan’dan “Neyse kayıt, kaset işleri sizin işleriniz. Biz tenezzül bile etmeyiz” yanıtını verdi.

EGEDESONSÖZ - Örnekköy’de yapımı devam eden kooperatif  alanının içerisinde yer alan 300 metrekarelik alanda tespit edilen ve Karşıyaka Belediyesi tarafından tutanak tutulan ‘hasarlı yapı’ ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan Sonsöz TV’de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verdiği raporla ilgili, “İl müdürü (Ömür Özdil) siyaset yapıyor. Siyasete meraklı herhalde. Birilerinden talimat almış sanırım. Sanane, sen yargıç mısın? Sen mi karar vereceksin işin nasıl yapılacağına? Sen raporunu tutarsın, işin nasıl yapılacağı seni ilgilendirmez. O raporun konusu değil. Bu görevi kötüye kullanmaktır. Siyasi operasyonun parçası oluyor. HTS kayıtlarına bakmak lazım kim talimat vermiş” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’li Bakan’ın iddialarına AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’dan yanıt geldi.

İnan sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Murat Bakan kendisini mahkeme yerine koymuş Çevre Şehircilik İl Müdürümüzün HTS kayıtlarını istemiş. Ajanlığa, şantaja montaja meyiliniz var biliyoruz. Parti büyüklerinizin gizli toplantılarında gözlerimiz seni de aradı. Birinin arama kayıtları söz konusu olacaksa İZBETON Genel Müdürünün HTS kayıtlarını isteyelim. Hukuksuz kentsel dönüşüm projenizle ilgili kimle ne konuştu acaba. Neyse kayıt, kaset işleri sizin işleriniz. Biz tenezzül bile etmeyiz. Bir yandan seçmene yobaz diyerek millete hakaret edip bir yandan da mühürlenen, yıkım talimatı olan bir inşaatın peşinde koşmayı bırak.