GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Temmuz 2023 Pazar 20:06

Körfez Mahallesi’nde yüksek gerilim... Kırmızı ve mavi liste karşı karşıya!

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen seçimlerde krizin yaşandığı Bayraklı'nın Körfez Mahallesi’nde bir kez daha ‘çizik’ tartışmaları yaşandı. Eski ilçe Başkan adayı Samed Tekin’in, İlçe Başkanı Didem Gültekin tarafından üstünün çizilmesi sonrası karşılıklı sert atışmalar yaşandı. Sonrasında ise mahalle üyesi olmayan başka bir kişinin seçime müdahil olduğu gerekçesi ile partililer sözlü olarak birbirine girdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayan mahalle delege seçimleri Bayraklı’da krizlerle gündeme gelen Körfez Mahallesi’nde ikinci kez ‘liste’ tartışmaları yaşandı.

Geçtiğimiz haftalarda kesin ihraç istemi ile tedbirli şekilde disipline gönderilen geçmiş dönem ilçe başkan adayı Samed Tekin, Körfez Mahallesi’nde delege olmak için Mavi Listeye yazılmıştı. Tekin’in adaylığını sandık sorumlusu iptal ederken süreç parti içi soruşturmaya dönmüş ve Tekin’in ‘tedbir’ kararının kaldırılması ile birlikte seçimlerin iptal edildiği mahallede bugün bir kez daha sandıklar kuruldu.

YARIM SAAT RÖTAR
Körfez Mahallesi’ndeki delege seçim sandığı bugün bir kez daha kuruldu. İlçe Başkanı Didem Gültekin tarafından Tekin’in üstünün bir kez daha çizilmesi sonrası ise gerilim yaşandı. Tekin sürecin hukuksuz işlediğini belirterek Mavi Listeyi teslim etmedi. Gültekin ve Tekin arasında sözlü atışmalar yaşandı. Zaman zaman partililerin de dahil olduğu süreçte iki isim il yöneticileri ile iletişime geçerek, Tekin’in tedbir kararının kaldırılması sonrası seçilme ve seçme hakkının kullanılmasına karar verildi.

'MÜDAHİLLİK' GERGİNLİK YARATTI
Tekin ile yaşanan tartışmalar tam dinmeden bu kez ise mahalle üyesi olmayan bir kişinin seçime müdahil olduğu gerekçesi ile tartışmalar yaşandı. Partililer arasında seslerin yükseldiği mahallede, fiziki müdahaleler olurken olay araya giren partililer tarafından sakinleştirildi.

Yaklaşık 30 dakika gecikmeli başlayan seçimlerde gergin bekleyiş devam ediyor. Körfez Mahallesi’nde kırmızı ve mavi liste yarışı gerçekleşiyor.

Delege listelerinde yer alan isimler şu şekilde;

Mavi Liste;
Aylin Kanat, Tolga Tuğcu, Tansel Namlıses, Hasan Hüseyin Türkmen, Samed Tekin, Ayşe Doğan, Hasaner Tuğcu, Baysen Yıldız, Hüseyin Çınar, Orhan Erdoğan, Emel Karaçengel, Atakan Şahin

Kırmızı Liste:
Cemalettin Alper, Mehmet Ali Ayduğan, Şeyhmus Bıçakçı, Özlem Can, Erdal Er, Mehmet Görer, Nihat Kaptan, Yusuf Kara, Fikret Karabağ, Ege Keç, Serap Keskin, Meral Yarım

KAZANAN BELLİ OLDU
Yüksek tansiyonun yaşandığı Körfez Mahallesinde seçimler tamamlandı. Mavi ve kırmızı listelerin yarıştığı mahallede 121 oy kullanılırken seçimi 64 oy alan Samed Tekin'in mavi  listesi kazandı. İlçe yönetiminin kırmızı listesi ise  57 oy aldı.