GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Temmuz 2023 Pazar 17:17

Bostanlı’da 'yeterli çoğunluk' krizi… Seçim iptal mi oluyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka’da ‘liste’ krizi yaşanıyor. Uzlaşı liste ile gerçekleştirilmesi beklenen seçimler yeter sayıya ulaşamadığı gerekçesi ile iptal edildi. Edinilen bilgiye göre iptal kararına ilişkin bazı isimlerin ilçe başkanlığına itiraz ettiği ve erken tutanak tutulmamasını gerekçe olarak gösterildi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de son günü gerçekleştirilen mahalle delege seçimi sürecinde son dakika sürprizi yaşandı.

Bugün bir çok ilçede sandıkların kurulduğu kentte Karşıyaka’nın en büyük mahallelerinden olan Bostanlı’da da üyeler yeni delegelerini seçmek için sandık başına gitti.  50 delegenin belirleneceği süreçte dün akşam saatlerine kadar  çift listeli yarışın olması beklenirken, ilçede çalışma yapan tarafların uzlaşı yapması sonrası ise tek liste ile seçime gidilmesi kararı alınmıştı.

ORTAK LİSTE KARARI ALINMIŞTI…
İlçede etkili olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Eski ilçe başkanları Uğur Yıldırım, Adnan Alabay’ın uzlaşısı sonrası tek liste çıkarıldı. Ancak delegelerin seçime gitmemesi sornası ise mahallede seçimler iptal eddildi.

İPTALE İTİRAZ EDİLDİ
Edinilen bilgiye göre ise iptal kararına delege isimlerden itiraz geldi. Öncesinde tutanak tutulmadığı gerekçesi ile iptal kararının gerçersiz olduğu ve yeter sayı aranmaksızın kullanılan oyların geçerli sayılması gerektiği belirtilen süreçte ilçe yönetiminin vereceği karar bekleniyor.

SEÇİMLER İPTAL EDİLİRSE...
Bostanlı Mahallesi’ndeki seçimler iptal edilirse seçimler salı günü (25 Temmuz) gerçekleştirilecek. Uzlaşı listede düzenlemelerin yapılması beklenen süreçte, uzlaşı sağlanamazsa yeni seçimin çift liste olması bekleniyor.